BK MLADÁ BOLESLAV

Ukázali jsme připravenost a tu zátěž jsme zvládli, těší Radima Rulíka

23. 12. 2020
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Dosavadní průběh extraligového ročníku 2020/2021 hodnotí jeden z trenérů Bruslařského klubu Radim Rulík. Ohlíží se za podzimem, který byl do velké míry poznamenán epidemií onemocnění covid-19, kvůli které Bruslaři nemohli několik týdnů hrát. Trenéra nicméně těší, jak se jeho svěřenci po vynucené pauze vrátili do zápasového tempa. Spokojený je zejména s bodovým ziskem. Podle Rulíka Bruslařům pomohlo také to, že se ještě předtím, než bylo umožněno trénování v hale, jezdili připravovat na venkovní led do Dobříše.

Bruslaře zastavila v říjnu nejen karanténa jejich týmu, ale také ta celostátní, kdy byl vyhlášen zákaz hraní zápasů a Tipsport extraliga několik měsíců stála. "Došlo k takové zvláštní situaci, na kterou úplně nejsme zvyklí. A tím nemyslím jen nás, Boleslav, ale i ostatní extraligové týmy. Šlo o přerušení soutěže, po kterém se začínalo až v listopadu a hrálo se prakticky obden, doháněly se ty zápasy. Teď byla taková úplně krátká, mini repre přestávka, takže se dá říct, že byl velký sled zápasů. Musím říct, že jsme se toho zhostili výborně, vůbec jsem to nečekal," přiznal Radim Rulík.

"Opravdu jsme ukázali, že jsme připravení a tu zátěž jsme zvládli," těší trenéra Bruslařů. Spokojený je také s tím, že boleslavští hráči získali v porovnání se soupeři mnoho bodů. Také díky tomu jsou během vánočních svátků třetí v tabulce a mají 45 bodů. Lepší jsou už jen Sparta a Třinec.

Během Vánoc si hokejisté Mladé Boleslavi moc neužijí, 26. prosince totiž hrají zápas na ledě Plzně, která má v tabulce o pouhý bod méně než Bruslaři. "Volno bude jen na Štědrý den. 25. už trénujeme a 26. prosince jdeme do zápasu, takže my svátky víceméně nemáme," nastínil Radim Rulík program příštích dní.

Kompletní rozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím přiloženého odkazu. Radim Rulík v něm hovoří mimo jiné o zranění Adama Zbořila, odchodu Radima Zohorny do NHL nebo tlumočí fanouškům svůj vzkaz.