BK MLADÁ BOLESLAV

Vánoční souboj třetího se čtvrtým. Boleslav se představí v Plzni

25. 12. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Letošní Vánoce se v Tipsport extralize nesou v duchu našlapaného zápasového programu. Ihned po reprezentační pauze odehráli mladoboleslavští hokejisté dvě domácí utkání. Vzhledem k průběhu mohli být za bod po prohře v prodloužení se Zlínem rádi, naopak s Českými Budějovicemi už nezaváhali a díky výhře 5:4 se v tabulce posunuli na třetí místo. Svěřenci trenérů Rulíka a Patery si užili jen dvoudenní, už v sobotu 26. prosince totiž míří do Plzně. Zatím jediný vzájemný souboj těchto dvou týmů v sezoně ovládli Západočeši, kdo se bude radovat tentokrát? Přímý přenos můžete opět sledovat na Hokejka TV, úvodní buly padne v 16:30.

Plzeň za sebou táhne sérii proher

Od střetnutí indiánů a Mladé Boleslavi uplynuly už tři měsíce. Plzeň tehdy o vítězství poměrem 4:2 rozhodla ve druhé třetině a na začátku té třetí, za Bruslaře se prosadili kapitán Martin Ševc a Pavel Kousal. Tímto výsledkem odstartovali Západočeši velice dlouhou sérii bez porážky, která se natáhla na devět zápasů. Její konec přišel až na ledě třineckých Ocelářů, kde svěřenci trenéra Ladislava Čiháka i přes zdařilý extraligový debut Dominika Pavláta prohráli 1:3. „Věděl jsem, že na mě půjde hodně střel. Za to jsem rád. Tohle je pro gólmana lepší, když na něj soupeř pořád střílí, než nějaký zápas s patnácti střelami. Sice to bylo bez bodů, premiéra se mi ale vydařila lépe než v Chomutově," prohlásil talentovaný brankář a náhradník Dominika Frodla.

Ještě více se Škodovce vyplácí jiná posila od Pirátů. Třiadvacetiletý útočník Filip Suchý si dobrými výkony řekl o místo v první útočné formaci vedle Milana Gulaše a momentálně zraněného Tomáše Mertla, zároveň si vysloužil podpis nové dvouleté smlouvy. „V Plzni jsem doma a v klubu moc spokojený, takže jsem se nemusel nijak rozhodovat a jsem moc rád, že tu zůstanu minimálně další dva roky. Teď se mohu soustředit na aktuální výkony," pochvaloval si autor osmnácti kanadských bodů (9+9) a druhý nejproduktivnější hráč Plzně v dosavadním průběhu sezony.

Hádáte správně, ze Západočechů je na tom lépe pouze Gulaš (11+20). Zkušený útočník se tentokráte v boji o krále ligové produktivity musí poprat se silnými třineckými soupeři. Momentální lídr Martin Růžička (10+25) je o čtyři body napřed, na záda plzeňskému tahounovi navíc číhá Matěj Stránský (17+12). Gulaš si v posledních čtyřech zápasech připsal "jen" tři body a na výsledcích indiánů je to okamžitě znát.Poslední výhra čtvrtého týmu extraligové tabulky se datuje do šestého prosince.

Škoda má na svém kontě zatím jen osm porážek. Zatímco první čtyři nastřádala během dvou měsíců, zbytek přišel v rozmezí pouhopouhých dvanácti dnů. Plzeň postupně podlehla Olomouci (1:2 pp.), Spartě (2:6), Zlínu (1:2) a Pardubicím (1:4). „Těžko hledat pozitiva. Nezačali jsme špatně, ale nevyužili jsme přesilovku pět na tři a to nás položilo. Tahali jsme za kratší konec, vyhrál lepší tým. U nás vidím obrovský problém na buly, která prohráváme, poté logicky neustále sháníme puk. K velkým šancím jsme se dnes extra nedostali, takže vlastně ani moc nebylo z čeho dát gól,“ řekl po prohře s Dynamem asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Sestavy z posledního utkání

HC Škoda Plzeň: Frodl – Čerešňák, Kaňák, Kvasnička, Vráblík, Stříteský, Lang, Houdek – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Pour – Eberle, Stach, Kantner – Slanina, Rob, Malát

BK Mladá Boleslav: Krošelj (34. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Szturc, Kotala – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský.

Statistiky

LOGSPEED CZ Aréna | 26. 12. 2020 16:30

HC Škoda Plzeň 29. kolo BK Mladá Boleslav
4. místo, 44 bodů umístění 3. místo, 45 bodů
79:56 skóre 84:58
7:3 (Brno) nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
2:6 (Sparta) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
16,50 % využití přesilových her 13,54 %
17 góly v přesilových hrách 13
91,45 % ubráněná oslabení 82,65 %
6 góly v oslabeních 1
Milan Gulaš, 31 bodů nejproduktivnější hráč David Šťastný, 25 bodů
Milan Gulaš, 11 gólů nejlepší střelec David Šťastný, 14 branek
Milan Gulaš, 20 asistencí nejlepší nahrávač David Šťastný,
Martin Ševc, 11 asistencí
Jaroslav Kracík,
Filip Suchý, +9
nejlepší hráč v +/- David Šťastný, +18
Matyáš Kantner, -6 nejhorší hráč v +/- David Cienciala, -4
Matěj Stříteský, 24 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 76 minut
Peter Čerešňák, 53 bodů Radegast index Martin Pláněk, 43 bodů
Dominik Pavlát 92,86 %
Dominik Frodl 91,50 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 90,91 %
Gašper Krošelj 89,43 %
Dominik Pavlát 2,33
Dominik Frodl 2,38
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,30
Gašper Krošelj 2,67
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav