BK MLADÁ BOLESLAV

Nenašli jsme na ně správný recept, mrzí těsná prohra Davida Šťastného

3. 1. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Bruslaři v prvním zápase roku 2021 nestačili na hosty ze Zlína. Vyrovnaný duel rozhodl necelých pět minut před koncem přesilovkový gól Beranů. Tři body tak putují do města Tomáše Bati a Boleslav poprvé od 11. prosince, kdy nestačila doma na Liberec, nebere žádný bod. Byl to těžký zápas, hodně soubojů. Věděli jsme, jak budou hrát, bohužel jsme na ně nenašli recept a nedali jsme první gól," hodnotil utkání aktuálně nejlepší střelec Mladé Boleslavi David Šťastný.

Pro Bruslaře je to první duel v sezóně, kdy nedokázali překonat gólmana hostí. „Nepovedlo se to, že jsme nedali gól. Byl to těžký zápas, hodně soubojů. Věděli jsme, jak budou hrát, bohužel jsme na ně nenašli recept a nedali jsme první gól. Proti takovému soupeři je důležité dát první gól, ale nám se to nepovedlo a dopadlo to tak, jak to dopadlo“, hodnotí nedělní střetnutí David Šťastný.

Jak vnímá bývalý zlínský hráč vzájemná utkání? „Vnímám je trošičku jinak, ale mrzí mě to úplně stejně jako každá prohra. Je jedno, jestli je to Zlín, Brno nebo jiný tým, každá prohra mrzí. Mrzí mě, že jsme nedokázali vyhrát doma po předešlých těžkých zápasech, které jsme zvládli.“

Bruslařům proti Zlínu vázla koncovka. Na tyč zazvonil Pavel Kousal, dále pak Joona Jääskeläinen, ale oběma chybělo střelecké štěstíčko. „Zachytal jim dobře gólman. Celkově v obraně hrají dobře, není tam prostor na dorážky,“ říká boleslavský útočník a dodává: „Hráli dobře vzadu, nám to tam nenapadalo, což je to důležité. Bohužel nebylo štěstí a nešlo nám to gólově tak, jak zápasy předtím. Je to škoda a nedá se nic dělat.“

Den před Silvestrem odehrála Mladá Boleslav regionální derby v liberecké aréně, kde se ji podařilo po výhře 2:0 nad Bílými Tygry prolomit 10 let trvající kletbu. „Byli jsme rádi, že se to povedlo. Sehráli jsme tam dobrý zápas. Všechno se nám sešlo, gólman výborně zachytal. Šťastní jsme byli, ale veliké oslavy kvůli jednomu zápasu rozhodně nebyly. Jsou to tři body jako jiné, ale že bychom slavili, to určitě ne. Následoval další zápas, takže ani nebylo kdy,“ usmívá se boleslavská devětadvacítka.

A jak vyzrát na příští soupeře? „Musíme hrát, co umíme a věřit, že vyhrajeme,“ velí na závěr.

Jak mu chybí Radim Zohorna? A co tým očekává od nadcházejících zápasů? Kompletní rozhovor naleznete na našem Youtube:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav