BK MLADÁ BOLESLAV

Chtěl jsem to dostat na bránu. Jsem rád, že to tam padlo, raduje se David Moravec

10. 1. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Třetí zápas proti Olomouci, třetí výhra. Bruslaři v nedělním duelu měli od úvodních minut utkání ve své režii. Po počáteční periodě vedli už 3:0. Svůj první extraligový gól si vystřelil teprve sedmnáctiletý David Moravec. „Myslím si, že jsme začali dobrým vstupem do zápasu. Hráli jsme hlavně dobře do defenzívy, což se nám vyplatilo,“ komentoval mladý bek vítězství nad Hanáky 4:2.

Mladá Boleslav od počátku působila aktivněji, což se následně podepsalo na průběhu utkání. „Myslím si, že jsme začali dobrým vstupem do zápasu. Měli jsme super první třetinu, kde padly tři góly, čímž jsme jim odskočili. Hlavně jsme hráli dobře do defenzívy, což se nám vyplatilo. V útoku jsme proměnili šance, které jsme proměnit měli,“ hodnotí na úvod souboj s Hanáky mladý obránce.

V první třetině se podařilo Středočechům vstřelit tři branky. Byl to hlavní faktor, který ovlivnil hru? „Myslím si, že jo. Jak říkám, tím jsme se dostali do zápasu, což bylo pro nás klíčové,“ souhlasí David Moravec.

Sedmnáctiletý obránce v tomto střetnutí zaznamenal svůj premiérový gól v extralize. „Kluci v rohu dobře vybojovali puk, pak mi to dali nahoru, já jsem z první golfem vystřelil a nějak to tam padlo,“ popisuje trefu a dodává: „Chtěl jsem to hlavně dostat na bránu, aby to kluci tečovali. Jsem rád, že to tam padlo.“

Má stejné jméno jako olympijský vítěz, ale v příbuzenství s medailistou z Nagana není. „S Davidem Moravcem nemám nic společného,“ říká boleslavská naděje na závěr.

Kompletní rozhovor naleznete na YouTube:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav