BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři věnovali Klaudiánově nemocnici 200 tisíc na boj s covidem

15. 1. 2021
Autor: Klub
M l.B o l. – Hokejový klub BK Mladá Boleslav se v rámci svého hesla „Jeden tým, jeden cíl“ spojil napříč celým svým spektrem – vámi fanoušky počínaje a samotným majitelem klubu konče – a v rámci boje za dobrou věc věnoval oddělení ARO mladoboleslavské Klaudiánově nemocnice rovných 200.000,- korun!

Celý tento charitativní projekt započali Bruslaři na začátku prosince loňského roku prostřednictvím charitativní aukce hokejových artefaktů, které byly jakkoliv spjaté s historií klubu. Vy, fanoušci a sběratelé, jste tímto způsobem pomohli nastřádat krásných 43.677,- korun. Děkujeme!

Dále se na celkové částce podíleli hráči a realizační tým BK Mladá Boleslav, manažeři i zaměstnanci klubu, a více než stotisícovou částkou přispěl na tento projekt také majitel Mgr. Jan Plachý, MBA.

„S mladoboleslavskou nemocnicí spolupracujeme už řadu let, vnímáme to už jako jakousi tradici,“ říká šéf boleslavského hokeje. „Aukce hokejových artefaktů spjatých s naším klubem a následné vybrání finančních prostředků i mezi hráči a zaměstnanci klubu nebude v letošní sezoně z naší strany jedinou podporou,“ slibuje Plachý.

S ohledem na situaci BK Mladá Boleslav bohužel nemohl symbolický šek předat přímo zdravotníkům na oddělení ARO, v pátek 15. ledna se ale majitel klubu Plachý a generální manažer Tůma sešli na ředitelství Klaudiánovy nemocnice přímo s předsedou jejího představenstva JUDr. Ladislavem Řípou a šek tak předali jemu.

„Naše partnerství s Bruslařským klubem trvá dlouhé roky. Spolupráce je založena především na tom, jaký vztah k naší nemocnici má pan Plachý. Jsme vděční, že tato spolupráce tak dobře funguje. Fanoušci hokeje jsou samozřejmě i naši zaměstnanci, kteří chodí fandit hokeji velmi rádi a je to pro ně především dobrý relax po náročné práci v nemocnici,“ řekl předseda představenstva JUDr. Ladislav Řípa.

Jak už jsme několikrát avizovali, nemocnice tyto finanční prostředky použije na tzv. lineární dávkovače. Ty pomáhají pacientům k přesnému dávkování léků do krevního oběhu. Za pomocí tohoto sofistikovaného přístroje léčíme pacienty se selháním ledvin, jater, srdečního selhání, arytmií a jiných dalších onemocněních. V tuto chvíli také slouží pro závažné případy s koronavirem.

„Lineární dávkovače jsou základním vybavením pro kontinuální nitrožilní podávání léků pacientům v intenzivní péči. Péče o pacienty v kritické fázi onemocnění je velice náročná, není výjimkou, že jednomu pacientovi je najednou kontinuálně do žíly podáváno pět i více léků a každý lék vyžaduje vlastní dávkovač. Při navýšeném počtu lůžek intenzivní péče v době pandemie COVID-19 jde potřeba lineárních dávkovačů na oddělení do vyšších desítek,“ dodává primář oddělení ARO Jan Žižka.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav