BK MLADÁ BOLESLAV

Příště si musíme pohlídat vstup do utkání a hrát lépe, říká Pavel Kousal

17. 1. 2021
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – V páté minutě zápasu otevřel útočník Pavel Kousal svou trefou gólový účet zápasu s Litvínovem. V dalších minutách se ale poté už dařilo lépe Litvínovu, který v Mladé Boleslavi dokonal obrat. Bruslaře mohly mrzet zejména nevyužité přesilové hry, ale také neuznaný gól, kdy puk podle přezkumu videorozhodčího nepřekročil celým svým objemem brankovou čáru. Za těsnou prohrou s Litvínovem se ohlíží právě Pavel Kousal.

"Oni měli hodně samostatných úniků, tam jsme ještě měli štěstí, že to Růža (brankář Jan Růžička - pozn. red.) dokázal vychytat. Nepomohli jsme si v přesilovce, ale bohužel jsme ani bruslařsky dneska nějak nestíhali. Musíme si k tomu něco říct a příště si pohlídat vstup do utkání, příště hrát určitě lépe celý zápas," řekl krátce po utkání Pavel Kousal.

Mladá Boleslav v posledních týdnech ztratila několik bodů ze zápasů s mužstvy ze spodu tabulky, naopak týmy, které jsou v tabulce výš, porážela většinou za tři body. Jedná se o podcenění soupeře? Pavel Kousal upozorňuje na to, že každý tým v extralize je silný. "Když nebudeme makat, tak nemůžeme porazit nikoho. Bohužel to tak je. Se Zlínem jsme prohráli, s Budějovicemi to bylo vždy vyrovnané... Nevím, musíme se připravit lépe v hlavě, makat od začátku až do konce a budeme porážet i tyto týmy," věří dvaadvacetiletý útočník, který v Mladé Boleslavi působí již téměř pět let.

Kompletní rozhovor si můžete přehrát prostřednictvím vloženého videa: