BK MLADÁ BOLESLAV

Přímý souboj o třetí místo, do Boleslavi přijíždí Plzeň

1. 2. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Mladoboleslavští hokejisté ukázali, že na České Budějovice v této sezoně umí. Na jihu Čech jim výborně vyšel začátek, po trefách Stránského, Bernada a Allena vedli po první třetině už 3:0. Zbývající průběh utkání už svěřenci trenérů Rulíka a Patery kontrolovali, zvítězili vysoko 6:2, a ovládli tak i čtvrté vzájemné střetnutí s Motorem. Základní část se pomalu přehupuje do své poslední čtvrtiny. Sparta a Třinec zbytku tabulky odskočili, ale schyluje se k zajímavému souboji o třetí pozici. Tu momentálně drží Plzeň, Bruslaři jsou čtvrtí a mají jen o bod méně. Oba týmy se střetnou v úterý 2. února ve ŠKOENERGO Aréně, úvodní vhazování padne v 17:30. Přímý přenos můžete sledovat prostřednictvím Hokejka TV.

Frodl odejde po sezoně, co Gulaš?

Ještě v polovině ledna za sebou indiáni táhli čtyřzápasovou sérii porážek, ale momentálně se nachází v daleko lepším rozpoložení. Z posledních pěti utkání vybojovali dvanáct bodů, nestačili pouze na vedoucí Spartu. Jinak ale vyzráli na Hradec Králové, Olomouc, Karlovy Vary a Pardubice. V západočeském derby (2:0) a proti Dynamu (3:0) navíc Škoda udržela čisté konto. „Utkání se mi hodnotí dobře, výkon i výsledek byly skvělé. Neměli jsme moc pasáží, kdy by nás soupeř zatlačil. Osobně si cením toho, že jsme Pardubice nepustili do mnoha šancí. Naše defenzivní hra byla velmi dobrá," neskrýval po nedělním duelu spokojenost asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Plzeň se v tabulce vyhoupla na třetí místo, druhý Třinec je napřed už o osm bodů. Na svěřence Ladislava Čiháka naopak zespoda tlačí Bruslaři, kteří mají ještě jedno utkání k dobru, a také Bílí Tygři z Liberce. Indiány v této sezoně trápí zranění v ofenzivních řadách, momentálně nejsou k dispozici Tomáš Mertl, Pavel Musil a Matyáš Kantner. U Mertlíka s Kantýsem to ještě nějakou dobu potrvá, počítejme měsíc. U Musky ale věříme, že jeho návrat už se počítá do řádů jednotek dnů. Brzy by mohl naskočit, což by pro nás byla velká vzpruha," řekl v rozhovoru pro iDNES.cz sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Vedení klubu pojalo absenci opor jako příležitost pro talentované mladíky. Příležitost opakovaně dostávají Martin Lang a Filip Přikryl, dva hráči z posledního výběru reprezentační dvacítky pro mistrovství světa juniorů, nebo Sebastián Malát. Před koncem přestupového období ale Škoda přeci jen přivedla nové tváře. Výměnou za Davida Stacha dorazil z Vítkovic zkušený Martin Dočekal, v Českých Budějovic si Západočeši vyhlédli Alberta Michnáče. Martin je velký hráč do předbrankového prostoru, kde nám důraz stále chybí. Když se naskytla možnost vzít Alberta do Plzně, využili jsme ji. Jedná se o mladého hráče s potenciálem, uvidíme ho v našem týmu do konce sezony a zjistíme, jak na tom bude,“ uvedl Vlasák. Už nyní je jasné, že po skončení této sezony Plzeň naopak opustí Dominik Frodl.

„Dostal slušnou nabídku i od nás, která mu také ještě trošku zamotala hlavu. Ale nedostali jsme se na výši jiných zájemců. To je realita," povzdechl si Vlasák. Zatím se neví, kam budou směřovat další kroky talentovaného brankáře. Ve hře je odchod do zahraničí, ale spekulovalo se také o zájmu Pardubic, gólmana shání v Třinci. Existuje i možnost odchodu druhého nejproduktivnějšího hráče soutěže Milana Gulaše, o kterého stojí jeho mateřský klub z Českých Budějovic. „Milan má u nás ještě na rok smlouvu. Na naši extraligu je to nadstandardní hráč. Kdyby se to stalo, chybět bude, to si nebudeme nalhávat. Jestli to má přijít letos, za rok nebo za dva, jednou to stejně přijde a my musíme být schopní zareagovat," uvědomuje si sportovní manažer indiánů.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Ševc (C), Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík, Moravec – Šťastný, Zbořil (A), Lunter – Kotala, Cienciala, Jääskeläinen – Kousal, Najman, Flynn – Stránský, Bičevskis, Strnad

HC Škoda Plzeň: Frodl – Kaňák, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička – M. Lang, Kodýtek (A), Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Michnáč, Přikryl, Malát – Rob, Dočekal.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 2. 2. 2021 17:30

BK Mladá Boleslav 42. kolo HC Škoda Plzeň
4. místo, 70 bodů umístění 3. místo, 71 bodů
123:91 skóre 123:96
11:4 (Karlovy Vary) nejvyšší výhra 5:0 (Třinec)
2:4 (Plzeň, Vítkovice) nejvyšší prohra 2:6 (Sparta)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
3 utkání bez inkasovaných gólů 4
12,73 % využití přesilových her 17,06 %
21 góly v přesilových hrách 29
81,88 % ubráněná oslabení 86,60 %
3 góly v oslabeních 8
David Šťastný, 39 bodů nejproduktivnější hráč Milan Gulaš, 44 bodů
David Šťastný, 19 branek nejlepší střelec Petr Kodýtek,
Filip Suchý, 15 branek
David Šťastný, 20 asistencí nejlepší nahrávač Milan Gulaš, 32 asistencí
Petr Šidlík, +23 nejlepší hráč v +/- Petr Kodýtek,
Petr Straka, +16
David Cienciala,
Jan Stránský, -2
nejhorší hráč v +/- Matyáš Kantner, -9
Martin Ševc, 88 minut nejtrestanější hráč Jaroslav Kracík, 48 minut
Martin Pláněk, 72 bodů Radegast index Peter Čerešňák, 93 bodů
Jan Růžička 91,57 %
Gašper Krošelj 90,38 %
úspěšnost brankářů Dominik Pavlát 92,88 %
Dominik Frodl 91,25 %
Jan Růžička 2,16
Gašper Krošelj 2,48
průměr inkasovaných gólů na zápas Dominik Pavlát 2,13
Dominik Frodl 2,46
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav