BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Stránský po vyrovnaném utkání: Tři body bereme všemi deseti

2. 2. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Zápas s Plzní si vyžádal dramatický konec. Bruslaři si během prostřední části zařídili třígólový náskok, který v závěrečném dějství dokázala Plzeň snížit na rozdíl jediné branky. Vyrovnaný duel hodnotil Jan Stránský, jenž k výhře nad indiány přispěl dvěma trefami.

Oba týmy udávaly tempo zápasu už od prvopočátku. Hra plynula v rychlém tempu a o zajímavé šance nebyla nouze. Skóre otevřel ve druhé periodě svižnou střelou Jan Stránský. Jak těžký byl podle něj souboj o momentální třetí pozici? „O tom hovoří samotný výsledek 3:2. Plzeň teď byla na třetím místě, pere se tam s námi a Libercem. Tři body bereme všemi deseti,“ těší ho výhra nad indiány.

„Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, což je pro mužstvo skvělé, hlavně po psychické stránce. To byl první krůček k vítězství,“ vyjadřuje se k prostřední periodě boleslavský útočník.

Jan Stránský si během posledních dvou zápasů připsal čtyři branky. Cítí se při chuti? „Vypadá to tak," usmívá se a dodává: „Jak by asi řekl můj bývalý trenér Marián Jelínek, jsem asi v nějaké "flow" zóně. Já jsem se tam dostal až od února. David Šťastný je tam celou sezónu, tak ten o tom může povídat víc."

Boleslavský forvard měl blízko ke střelení hattricku. Nebyl to úmysl. Chtěl jsem to dostat do středního pásma, myslel jsem si, že spoluhráč kotouč dojede. Nakonec doputoval až pár centimetrů od brankové čáry soupeřovy branky," popisuje situaci.

Bruslaře čeká poslední čtvrtina základní části. Jaké mají ambice? Kompletní rozhovor si můžete pustit prostřednictvím YouTube: