BK MLADÁ BOLESLAV

Svaz ukončil mládežnické soutěže, Bruslaři doufají v jiný zápasový program

4. 2. 2021
Autor: Klub
M l. B o l. – Extraligu juniorů, Ligu juniorů, Ligu dorostu a všechny soutěže žen ukončil Český hokej k 22. lednu, v uplynulém týdnu už pohasla naděje také ve druhé lize mužů, Extralize dorostu a žákovských soutěžích. V Juniorské lize akademií vyprší nejzazší termín pro řádné dokončení ročníku tento pátek 5. února. Oficiální ukončení soutěží nicméně automaticky neznamená, že kluby nebudou moci do konce dubna sehrát žádná utkání. Hokejový svaz stále zvažuje možnosti, jak jim nabídnout náhradní zápasový program, ale samozřejmě pouze v případě, že to vládní restrikce dovolí.

„S tímto rozhodnutím jsme počítali, s ohledem na současnou situaci a časový horizont, bohužel dává smysl. Soutěže byly rozlosované a naplánované a nyní už je jasné, že do konce dubna nejsou realizovatelné,“ říká hlavní trenér mladoboleslavských mládežníků Petr Haken.

„Pro nás ale sezona nekončí,“ dodává vzápětí důrazně. „Po jakémkoliv rozvolnění jsme připravení začít trénovat všechny věkové kategorie. Stejně tak počítáme i se zápasy – jakmile bude možnost je hrát, budeme to řešit formou přátelských utkání, a to opět napříč všemi kategoriemi.“