BK MLADÁ BOLESLAV

Spravedlivé dělení bodů, Liberec byl o něco lepší, mrzí Davida Bernada

7. 2. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Poslední regionální derby základní části mezi domácím Bruslařským klubem a Bílými Tygry přineslo nerozhodný duel, jehož gólový účet se začal psát až v závěrečné dvacetiminutovce. O vítězi nakonec rozhodovalo prodloužení, ve kterém, stejně jako v předešlém vzájemném souboji ve ŠKOENERGO Aréně, uspěli hosté. „Spravedlivé dělení bodů, byli o něco lepší a ten bod si zaslouží,” komentoval utkání David Bernad.

Mladá Boleslav měla oproti hokejistům z Podještědí slabší vstup do zápasu. Úvodní tlak ale hostující celek nedokázal přetavit ve svůj prospěch a hra se začala postupně srovnávat. „Výsledek odpovídá naší hře, Liberec bere dva body, my jenom jeden. Od začátku byli lepší. Kdybychom po první třetině prohrávali 0:3, tak se nemůžeme ničemu divit, ale Růža (Jan Růžička, pozn. redakce) nás tam podržel. Ve druhé třetině se to začalo zlepšovat. Myslím, že ve třetí třetině jsme se Liberci vyrovnali. Spravedlivé dělení bodů, byli o něco lepší a ten bod si zaslouží,” hodnotil duel 44. kola boleslavský bek.

Bruslaři by si případnou tříbodovou výhrou vybudovali na bronzové příčce již pětibodový náskok, avšak kdyby všechny body ze zápasu brali Liberečtí, přeskočili by Mladou Boleslav o jeden bod. Byl znát na ledě boj o aktuální třetí pozici v tabulce? „Řekl bych, že ani ne. S Libercem je to vždycky vyhrocené, je to derby. Popichování a souboje navíc k tomu patří. Neřekl bych, že to bylo vyhrocené třetím místem, ale tím, že to byl Liberec, rival kousek od nás.“

Na vypjatém duelu měli velkou zásluhu brankáři, kteří až do závěrečné periody nepustili za svá záda žádný z pokusů. „Oba chytali výborně. Růža nás tam perfektně podržel. Na druhou stranu je tam v prodloužení podržel Kvaky (Petr Kváča, pozn. redakce). Oba dva gólmani předvedli perfektní výkon,“ pochvaluje výkony maskovaných mužů obránce Bernad.

Zdali proběhla speciální příprava na libereckého muže v masce a co je potřeba vylepšit v následujícím zápase, se dozvíte v kompletním rozhovoru na YouTube:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav