BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři odehrají zápas s Plzní ve speciálních charitativních dresech

11. 2. 2021
Autor: Klub
M l. B o l. – Hokejisté BK Mladá Boleslav nastoupí v dohrávce 16. kola Tipsport extraligy v pondělí 15. února ve speciálních charitativních dresech zelenkavé barvy a se lvem, jehož tvář zakrývá rouška, na prsou. Jedná se v pořadí už o třetí projekt tohoto typu, před dvěma lety pomáhali Bruslaři společně se svými fanoušky v lososových dresech Nedonošeneckému oddělení Klaudinánovy nemocnice a loni poté prostřednictvím fialkových dresů chirurgickému oddělení v téže nemocnici.

Obě zmiňovaná utkání byla na programu v prosinci, vybrané peníze ale i dresy samotné Bruslaři považovali jako za takový vánoční dárek. „V letošní sezoně jsme zatím vyčkávali, protože máme pocit, že podobné akce ukazují sounáležitost a spojitost klubu, hráčů a jejich fanoušků, u které bychom měli být všichni společně,“ vysvětluje generální manažer Mgr. Jan Tůma, proč v sezoně 2020/2021 přišlo takové utkání až v únoru.

Jelikož je ale celá akce spjatá ještě s následnou aukcí dresů, klub se nakonec přeci jen rozhodl pro uspořádání už teď, bohužel i bez svých fanoušků na zimním stadionu. Bruslaři alespoň vybrali televizní utkání, které živě vysílá Česká televize, a to v pondělí 15. února od 17 hodin s Plzní.

Jednomu konkrétnímu oddělení Klaudiánovy nemocnice už v tomto ročníku pomohli a to na přelomu nového a starého roku, kdy věnovali 200.000 tisíc korun oddělení ARO na boj s covidem a to na základě aukce historických artefaktů souvisejících s klubem a příspěvky od klubu, hráčů a především jeho majitele Mgr. Jana Plachého, MBA. „Pro mě i Bruslařský klub připadá přirozené pomáhat těm, kteří to potřebují. V této nelehké době to platí obzvlášť,“ řekl tehdy.

Částku, utrženou v rámci tohoto utkání, se proto Bruslařský klub rozhodl rozdělit – část ještě nepochybně opět poputuje do mladoboleslavské nemocnice, část peněz ale půjde na další dvě adresy, které Mladoboleslavští podporují už řadu let – Dětský domov při Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi pro děti do tří let a Centru 83, poskytovatele služeb pro osoby s mentálním postižením.

Aukce charitativních dresů, jako již tradičně i společně se štulpnami, proběhne od 17. února do 3. března.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav