BK MLADÁ BOLESLAV

David Šťastný po důležité výhře: Byl to spíš boj než hokej

15. 2. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Pondělní dohrávka 16. kola proti Plzni přinesla vyrovnaný duel, ve kterém se gólový pytel roztrhl až v závěrečné třetině. Ta nakonec dopadla lépe pro domácí, kteří se prosadili hned čtyřikrát. „Strašně těžké utkání, byl to spíš boj než hokej. Jsme rádi za tři body, protože byly velmi důležité,“ hodnotil souboj o co nejlepší pozici David Šťastný.

V pondělním duelu se mužstvo Rulíka a Patery už počtvrté v sezóně postavilo proti plzeňským indiánům. Do vedení nejprve šli hosté, avšak Bruslaři díky čtyřbrankové třetí části zápas otočili. „Strašně těžké utkání, byl to spíš boj než hokej. V první třetině jsme měli nějaké šance, nějaká přečíslení, která jsme špatně zahráli. Možná kdybychom to tam vyřešili líp, mohlo to vypadat jinak. Byl to boj celé tři třetiny. Jsme rádi za tři body, protože byly velmi důležité,“ okomentoval duel David Šťastný.

Do závěrečné periody vstupovala Mladá Boleslav s jednobrankovým mankem. Co rozhodlo? „Určitě touha a to, že jsme to nevzdali. Nepoložil nás první gól. Do třetí třetiny jsme nastoupili přesně tak, jak jsme si řekli a otočili jsme výsledek, což bylo důležité. Jsme rádi, že nám to vyšlo, “ těší boleslavského forvarda.

Dohrávku 16. kola odehráli mladoboleslavští hokejisté ve speciálních dresech. „Zápas byl speciální, ale pro nás byl speciální v tom, že byl soupeř za námi a my mu odskočili o šest bodů. Jsme zase blíže k tomu být v první čtyřce. Byla to důležitá výhra. Samozřejmě jsme rádi, že tímto zápasem můžeme podpořit dobrou věc. Všechno se to povedlo, takže se bude dobře spát. Je to výborné,“ usmívá se aktuálně nejlepší střelec Mladé Boleslavi.

Kompletní rozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím YouTube: