BK MLADÁ BOLESLAV

Gameři vybojovali v EHL postup do semifinále

4. 3. 2021
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l e s l a v – Velká gratulace teď směřuje k trojici našich gamerů, kteří zvládli těžké čtvrtfinálové klání s třineckými Oceláři. Ač se série vyvíjela lépe pro Bruslaře, rozhodovat nakonec musel až pátý duel. V něm Bruslaři ale nezaváhali, a tak můžou slavit postup do semifinále. V něm se postaví vítězi základní části ENYAQ Hockey League, pardubickému Dynamu. Pro náš web jsme vyzpovídali kapitána týmu, Jindřicha „JiFi23“ Fencla. Jeho postřehy ke středeční sérii s Třincem přinášíme v následujícím článku.

Od série s Třincem se očekávalo napětí a vyrovnané duely. Což tato série také potvrdila, vždyť se v ní utkaly týmy, které po základní části skončily na čtvrtém a pátém místě. O vyrovnanosti celé série svědčí i fakt, že hned dva zápasy rozhodovalo až prodloužení. Série byla navíc pro MichelaHetze speciální, protože předešlou sezónu hájil barvy právě Ocelářů.

V prvním duelu se proti sobě postavili oba kapitáni. JiFi23 Honzicka1992 porazil 5:4 v prodloužení. „První dva zápasy nebyly vůbec jednoduché, já ten svůj rozhodl až v prodloužení a Jakub vyhrál také jen o gól,“ poukazuje boleslavský kapitán na fakt, že Kubii7 ve druhém zápase vyhrál těsně 3:2, a to navíc ještě v závěru musel bránit poměrně dlouhou dvojnásobnou přesilovku soupeře.

Bruslaři mohli sérii vyhrát v nejkratším možném čase, ale to se bohužel nestalo. MichelHetz svůj boj proti Jackeymu prohrál jen těsně v prodloužení 6:7. „Michael svůj zápas bohužel nezvládl, ačkoli v základní části Jackeyho porazil“, připomíná JiFi23 důležitý moment středečního měření sil. „Museli jsme bojovat v duelech 2v2. První zápas nám s Kubiim nevyšel, soupeř byl všude první. Navíc, EA servery nejsou poslední dobou v dobré kondici a možná se to podepsalo i na tomto zápase,“ shrnuje Jindra první dvojkový zápas, ve kterém bohužel Bruslaři padli vysoko 1:7 proti Honzickovi1992 a Pepcastachurcik.

Následoval tak pátý, rozhodující duel. „Nebylo moc času si cokoli říct. Jen pár slov, podpořit se, uklidni se a šlo se na věc,“ komentuje Jindra minimální prodlevy mezi duely. „Začátek zápasu byl opatrný, ale v poslední třetině jsme zápas dokázali vzít do svých rukou, dát góly a rozhodnout tak celou sérii,“ uzavírá Jindra k pátému duelu.

Záznam obou čtvrtfinálových sérií (České Budějovice x Liberec, Mladá Boleslav x Třinec) můžete zhlédnout na následujícím videu:


Bruslaři se v semifinále postaví týmu Pardubic, tedy vítězi základní části EHL. A že to bude těžký souboj, ví i mladoboleslavský kapitán. „V základní části jsme prohráli 2:3 na zápasy a poslední duel byl velmi vyrovnaný, v zápasech nám chybělo trochu štěstí,“ lituje Jindra. „Doufám, že tentokrát budeme mít štěstí na své straně my,“ přeje si JiFi. Bruslaři mají na přípravu jen pár dní, svému sokovi se postaví již tuto sobotu. „Já potrénuji individuálně. V základní části jsem s Pardubicemi prohrál svůj zápas 1v1, takže musím začít hlavně u sebe,“ říká s sebekriticky boleslavská jednička.

"Play-off je úplně jiná soutěž, nechme se překvapit. Pokud se nám podaří vyhrát první dva zápasy, budeme mít velkou šanci postoupit do finále," odkrývá Jindra plány před blížícím se semifinále s pardubickým Dynamem.

Bruslaři se výběru Pardubic postaví v sobotu 6. 3. 2021 a obě semifinálové bitvy určitě přinese web EHL na svém twitchi. Aktuální odkaz na video vám přineseme v aktualitách na webu BK Mladá Boleslav.