BK MLADÁ BOLESLAV

Semifinále s Pardubicemi nevyšlo, gameři budou hrát o bronz

10. 3. 2021
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Mladoboleslavští gameři ve středu odehráli semifinálovou sérii proti pardubickému Dynamu. Vyrovnaná série nabídla nespočet zajímavých situací, mnohdy rozhodovaly maličkosti. O vítězi a postupujícím do finále se nakonec muselo rozhodnout v pátém, tedy v posledním zápase. V článku přinášíme stručný souhrn průběhu série a postřehy našich gamerů.

První zápas mezi oběma kapitány byla pěkná hokejová podívaná. Michal Vaněk alias "hcpce1996" ale v zápase potvrdil roli favorita. Postupně získal dvoubrankový náskok, ale JiFi na konci druhé třetiny snížil a v úvodu třetího dějství vyrovnal. Jenže pardubický kapitán si v polovině závěrečné periody vzal vedení zpět a to už nepustil. JiFi po zápase přiznal, že to byla opravdu velmi vyrovnaná bitva. „Rozhodovaly maličkosti, srazili se mi tam obránci a soupeř rozhodl zápas. Pak už si to pohlídal,“ hodnotil po zápase JiFi.

V minulém rozhovoru JiFi uvedl, že se pokusí odčinit ten neúspěch, kdy v základní části s hcpce1996 rovněž těsně prohrál. „Zkoušel jsem zapracovat na taktice, jestli se tam dokážu dostat, protože on opravdu dobře brání,“ přiznal soupeřovy kvality. „Ze začátku se mi to moc nedařilo, ale nakonec jsem srovnal. Měl jsem tam sice přesilovku, ale jeho gólman vše pochytal,“ hodnotí možná rozhodující moment zápasu JiFi.

Ve druhém zápase se proti sobě postavili Kubii7 a Jarin. Kubii šel poměrně rychle do dvoubrankového vedení, ale záhy o něj přišel. Jarin dvěma slepenými góly vyrovnal. Poté ale hráč Pardubic fauloval a přišel samostatný nájezd, který Kubii proměnil. Z vedení se ale neradoval dlouho, Jarin vstřelil gól v oslabení a opět srovnal. O vítězi klání se rozhodovalo v závěrečných vteřinách, kdy Kubii půl minuty před závěrečným hvizdem přidal gól na 6:5 a vyrovnal tak semifinálovou sérii.

Kubii po zápase řekl, že to byla vydřená výhra a že počítal s tím, že to určitě nebude tak jednoduché, jako v základní části, kdy Jarina porazil vysoko 11:3. „Měl jsem tam spoustu šancí, které jsem nedal, ale jsem nakonec rád, že jsem to zvládl,“ oddychl si po zápase. „Chytal jsem trochu nervy, že mi to tam nepadalo, ale nakonec se to zlomilo,“ hodnotil po utkání s úsměvem.

Jako třetí se představily týmové trojky – MichaelHetz se postavil CallmePablovi. V zápase se dlouho čekalo na gól, ten padl nakonec až na konci první třetiny, a to do sítě Dynama. Mladoboleslavský gamer nakonec navyšoval své vedení až na 4:0, což by se mohlo zdát jako pohodlný náskok. Jenže mladoboleslavská trojka v závěrečné periodě propadla a dovolila soupeř srovnat. Vyrovnávací branka navíc padla ze samostatného nájezdu, který byl rozhodčími nařízen. Celý duel rozhodl gól v prodloužení do sítě Bruslařů. Pardubičtí tak vstupovali do zápasů 2v2 s vedením 2:1 na zápasy a bojovali o ukončení celé série.

Čtvrtý zápas přinesl velké nervy. Na úvodní gól jsme si museli počkat až do poloviny třetí třetiny, kdy se jako první prosadili hráči Bruslařů. V závěru třetí třetiny pak Pardubičtí byli potrestáni dvěma souběžnými tresty a Mladá Boleslav dvojnásobnou přesilovku využila. Pardubičtí se ještě vzmohli k závěrečnému tlaku a poslední vteřiny čtvrtého duelu byly hodně náročné, ale Mladá Boleslav zápas za stavu 2:0 zvládla dovést až do vítězného konce. O postupujícím do finále tak musela rozhodnout až závěrečná bitva, tedy pátý zápas.

JiFi po utkání přiznal, že takto vyrovnaný duel očekával. „Osobně jsem čekal bitvu betonů, což se také ukázalo,“ zhodnotil čtvrtý duel s humorem sobě vlastním. Soupeř měl od začátku velké šance, ale Bruslařům se Pardubické podařilo ubránit. „Nám tam dokonce zazvonila i tyčka, ale nakonec se nám to v závěru podařilo zlomit a překlopili jsme duel na naši stranu,“ hodnotil Jindra po utkání.

Před pátým duelem řekl JiFi, že kdo ze soupeřů dá první branku, vyhraje. První branku, která byla poměrně kuriózní, vstřelili nakonec Boleslavští. Gól padl z těsné dorážky, ale Pardubičtí na něj dokázali rychle odpovědět. Boleslavští si sice do konce třetiny vzali vedení zpět, ale v úvodu druhého dějství Dynamo opět srovnalo, a to dokonce ve svém vlastním oslabení. Pardubice ale navyšovaly svůj tlak, což se nakonec odrazilo i ve skóre. Hráči Dynama přidali postupně ještě dvě branky a stanovili tak konečný výsledek na 4:2 pro Dynamo a mohli společně slavit postup do víkendového finále. JiFi s MichaelemHetzem se sice ještě v závěru snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale proti silnému Dynamu neuspěli.

"Byla to velmi vyrovnaná série, ale vyhrát může bohužel jen jeden," hodnotil po utkání kapitán týmu JiFi. Jako klíčový moment celé série viděl nepovedený třetí zápas, ve kterém Bruslaři vedli 4:0 a bohužel prohráli v prodloužení. "Ale je to sport a je to jen hra, tak je třeba to tak brát," uzavírá sportovně na závěr.

Boleslavská trojice gamerů tak sice do finále nepostoupila a titul v letošní sezoně ENYAQ Hockey League neobhájí, ale o víkendu se pokusí spravit si chuť v sérii o bronz. O něj si to rozdá v sobotu 13. března s českobudějovickým Motorem.