BK MLADÁ BOLESLAV

Druhá výhra? Byl to těžší zápas, rozhodly přesilovky, říká Jakub Kotala

19. 3. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – I druhé domácí utkání čtvrtfinálové série proti pardubickému Dynamu dokázali svěřenci trenérů Rulíka a Patery dovést do vítězného konce. Vyrovnaný souboj definitivně rozhodla závěrečná perioda, ve které se Bruslaři prosadili třikrát. Duel hodnotil dvougólový střelec Jakub Kotala. „Řekl bych, že to byl těžší zápas než minule, přidali hodně na důrazu. Bylo to celé odbojované."

Bruslaři do zápasu vstoupili lépe, po prvním dějství vedli 1:0. Gólový pytel se roztrhl až ve třetí části, kdy padly tři branky. „Řekl bych, že to byl těžší zápas než minule, přidali hodně na důrazu. Bylo to celé odbojované. Po první třetině jsem říkal, že rozhodnou přesilovky. Dali jsme z nich tři góly, takže i to rozhodlo,“ okomentoval utkání boleslavský útočník.

Jak i sám Kotala nastínil, Středočechům se v tomto klání podařilo třikrát skórovat v početní převaze. Zaobírali se těmito situacemi během přestávky? „Určitě, ale myslím si, že všechny týmy. Není prostor na velký trénink a honění fyzičky. Všichni se zaměřují na detaily, přesilovky a oslabení….“

Jakub Kotala během základní části posbíral ve 25 zápasech 9 bodů (3+6). Ve vyřazovací fázi se mu zatím daří. Během dvou duelů už má na kontě 3 body, za dva góly a jednu asistenci. Chytl střeleckou slinu? „Já doufám, že jo. Teprve to začalo, doufám, že to bude pokračovat,“ usmívá se.

„Podstatě celá sezóna byla malé play-off. Hrálo se třikrát, někdy i čtyřikrát týdně. Radši hraji zápasy, než trénuji, takže jsem s tím v pohodě,“ odpověděl na otázku týkající se stylu play-off forvard Bruslařů.

Jak padla první a zároveň vítězná branka zápasu? Kompletní rozhovor s Jakubem Kotalou můžete zhlédnout zde: