BK MLADÁ BOLESLAV

Třetí zápas byl dost možná zásadní, říká po výhře na Dynamu Mitch Fillman

23. 3. 2021
Autor: Michal Konvalina
P a r d u b i c e - Třetí zápas, třetí výhra. Bruslaři po dvou domácích duelech zvládli i úvodní čtvrtfinále na ledě Pardubic, v sérii vedou 3:0 a sahají po postupu mezi nejlepší čtyři týmy. Pondělní triumf 4:2 se ale nerodil lehce, domácí Dynamo bylo střelecky aktivnější a mělo spoustu šancí. Naráželo ale na spolehlivého Jana Růžičku v brance. Boleslav si výrazně pomohla speciálními týmy. „Jejich výkon byl určitě hodně důležitý,“ potvrdil po utkání obránce Mitch Fillman.

On sám měl v utkání jeden klíčový moment, když ve vlastním oslabení uhlídal před odkrytou brankou Anthonyho Camaru a puk mu v jasné gólovce odpálil z čepele. Inkriminovanou chvilku si ale přímo nevybavil: „Upřímně ani nevím… Ale kdykoli se puk během oslabení dostane před branku, musíte ho hodit do rohu, někam do bezpečí.“

Kromě ubráněných oslabení a přesilovkových gólů byl základním stavebním kamenem znovu i brankář Jan Růžička. A přínos čtyřiadvacetiletého odchovance klubu nezapomněl vyzdvihnout ani Fillman.

„Chytá výtečně. Je základem našeho týmu, předvádí klíčové zákroky. Hlavně na konci tohoto zápasu tam měli přesilovku, další šance, ale on si s nimi poradil. Je pro nás velmi důležitý, odchytal další skvělý zápas,“ chválí kanadský bek svého maskovaného kolegu.

Kompletní rozhovor S Mitchem Fillmanem si můžete přehrát zde: