BK MLADÁ BOLESLAV

Nepočítali jsme s tím, ale dokázali jsme to 4:0, září po postupu Pavel Kousal

24. 3. 2021
Autor: Michal Konvalina
P a r d u b i c e – Je to tam! Bruslaři ve čtvrtém čtvrtfinále tahali dvě třetiny za kratší konec a prohrávali po čtyřiceti minutách 1:3. Ve třetí třetině ovšem předvedli úchvatný obrat. Čtyřmi brankami dokonale zmrazili Dynamo a parádním způsobem si dokráčeli pro postup do semifinále v nejkratším čase. Důležitý byl kontaktní gól na 2:3, který dal po individuální akci Pavel Kousal. Byl to jeho vůbec první bod v play off.

Jak se celá situace vlastně seběhla? Mladý boleslavský útočník zůstal v souboji u útočné modré čáry proti přesile obránců, dokázal ale vydolovat puk a vydal se vstříc Kloučkovi, kterého vykoupal parádním blafákem.

„Ani nevím, jak to tam vyplynulo. Zůstal jsem na modré, viděl jsem, že na mě jede bek, tak jsem si ho prohodil. Potom jsem ještě přemýšlel, jestli mám nebo nemám vystřelit, ale podobné zakončení jsem zkoušel i v Plzni a vyšlo to. Ani nevím, kudy jsem to procpal, ale propadlo to tam,“ popisoval svůj průnik.

Na něj vzápětí navázal gólem Petr Šidlík, výhru vystřelil v přesilovce Jakub Kotala a definitivní razítko na lístek do semifinále dal deset sekund před koncem Jan Stránský. „Nemůžeme pokaždé chtít, abychom v zápasech vedli. V play off prostě musíme ukázat, že umíme zápasy i otáčet,“ prohlásil dvaadvacetiletý útočník.

Bruslaři postupují mezi nejlepší čtyřku podruhé v klubové historii a po vítězství 4:0 na zápasy, série ale podle Kousala nebyla snadná: „Nevím, jestli to bylo i o štěstí nebo čím, že to dopadlo 4:0. Mohlo to ale dopadnout úplně jinak.“

Kompletní rozhovor si můžete přehrát zde: