BK MLADÁ BOLESLAV

Další trojice nových smluv, Bruslaři zůstanou kapitán Ševc, Claireaux a Kotala

31. 3. 2021
Autor: Klub
M l. B o l. – Vedení BK Mladá Boleslav podepsalo po nedávném oznámení další nové smlouvy, tentokrát s trojicí stávajících hráčů. Jedná se o velezkušeného kapitána Martina Ševce, zahraniční posilu, která se osvědčila, Valentina Claireauxe a nadějného forvarda Jakuba Kotalu.

Za zásadní lze považovat pokračování Martina Ševce. Byť letos v září už čtyřicátník, obránce a kapitán Bruslařů stále patří za to nejlepší, co česká extraliga nabízí a vzhlíží k němu i sami hráči. „O pokračování Martina v našem klubu jsme moc stáli,“ říká sportovní ředitel Václav Nedorost. „Jeho přínos na ledě je stále obrovský, ale snad ještě důležitější je jeho vliv a působení v kabině a také předávání zkušeností našemu relativně mladému týmu,“ dodává.

Francouz Valentin Claireaux s neuvadajícím úsměvem na rtech bude v Mladé Boleslavi rovněž pokračovat. „Val u nás prokázal vzrůstající formu. Má skvělé bruslení i solidní hru na vhazování, což je něco, co jsme hledali a potřebovali. Obě strany stály o pokračování, dohodli jsme se rychle,“ říká Nedorost.

Jakub Kotala se „vybarvoval“ v průběhu sezony a i on si svými výkony řekl o novou smlouvu. „Kubova výkonnost průběžně roste,“ pochvaluje si Václav Nedorost. „Po odchodu Radima Zohorny si vybojoval místo v základní sestavě a prokázal, že má extraligové kvality. Těšíme se, že se v našem klubu bude v dalších sezonách i nadále zlepšovat.“

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav