BK MLADÁ BOLESLAV

Semifinále pokračuje na ledě Bruslařů. Využijí domácího prostředí?

6. 4. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Dva těsné zápasy, jedno vítězství pro oba týmy. Série play-off Tipsport extraligy mezi Třincem a Mladou Boleslaví zatím nabízí vyrovnanou podívanou. Dosavadní průběh naznačuje, že o postupujícím do boje o titul mohou rozhodnout jen drobné detaily. Vedení se díky fungující přesilovkám ujali Oceláři. V neděli se naopak po skvěle zvládnuté druhé třetině radovali Bruslaři, pro které se jednalo o první semifinálové vítězství v historii klubu. Za stavu 1:1 se pozornost přesouvá na led ŠKOENERGO Arény. Třetí utkání můžete sledovat ve středu 7. dubna od 19:00 v České televizi. O den později padne úvodní vhazování ve stejný čas, ale tentokráte před kamerami O2 TV Sport.

Oba týmy čeká ještě dlouhá cesta

Hra v početní převaze fungovala svěřencům Václava Varadi už ve čtvrtfinále proti Kometě. Bruslaři o této silné stránce semifinálového protivníka moc dobře věděli, ale ani tak se ve druhé třetině úvodního zápasu série nevyvarovali série zbytečných faulů. A kvalitu třineckých přesilovek poznali na vlastní kůži. Nejprve zakončil povedenou kombinaci Martin Růžička a o pár minut později se ujala také teč šikovná Michala Kovařčíka. „Nabídli jsme jim dvakrát 5 na 3, což rozhodlo. Jinak si myslím, že jsme uhráli solidní zápas. Je vidět, že mají zkušené hráče a vyřazovací boje nehrají poprvé, takže si to pohlídali. Druhá třetina rozhodla,“ uvědomoval si hlavní příčinu porážky 0:2 obránce Petr Šidlík.

Vyrovnaný duel doprovázely emoce na obou stranách, které rozdmýchal především střet mimo puk mezi Tomášem Marcinkem a Davidem Bernadem. Do role mstitele zákroku na boleslavského obránce se pasoval Jan Stránský. „Přijel do souboje k Davidovi jako třetí. Nasypal bych mu to tam hned, jenže si bohužel okamžitě lehl. Celá extraliga ví, že on je v určitých věcech zákeřný hráč. Je odvážný v předbrankovém prostoru, ale v osobních soubojích ne,“ zhodnotil situaci útočník Bruslařů s jednadevadesátkou na zádech. „Projížděli jsme kolem sebe, byl tam kontakt, ale nemyslím si, že to bylo na zastavení hry na dvě až tři minuty. Kolem brankoviště padá nejvíc gólů a každý si svůj prostor brání nejlépe, jak dovede. A šarvátky k tomu patří. Nestalo se nic tak hrozného, aby to bylo tak vyhrocené," přidal svůj pohled slovenský centr Ocelářů.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)

V neděli už horké hlavy trochu vychladly. Zásluhou parádního kousku v podání Jacka Rodewalda šli znovu do vedení domácí. „Byla to krásná individuální akce, kdy si to Jack zpoza brány dal mezi nohy a krásně zakončil. Je to hodně šikovný a kreativní útočník, který se rval o NHL, což určitě není žádná náhoda. Má to v sobě," chválil svého kolegu Miloš Roman. Bruslaři srovnali ještě před přestávkou, jejich první gól v sérii obstaral Jakub Strnad. Pro konečný výsledek byla opět klíčová druhá třetina, kterou tentokráte zvládli lépe svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery. Rozdílovou trefu zařídil Maris Bičevskis a na konečných 3:1 zvýšil David Bernad. Záběry televizních kamer ukázaly, že jeho trefě předcházel ofsajd Michala Trávníčka, který v sestavě nahradil Valentina Claireauxe.

„Snažil jsem se zkrátka co nejrychleji dostat do brány, jestli to byl ofsajd, tak škoda. Pro mě je svým způsobem čest, že mě kluci oslovili, zda bych jim nepomohl a byl připravený pro případ potřeby. A jsem za to rád," komentoval nečekanou příležitost jednačtyřicetiletý veterán. On a jeho spoluhráči odehráli druhé utkání série velice zodpovědně a obětavě. Trenér Patera si pochvaloval větší nasazení a lepší komunikaci na ledě. „Stejně jako z té porážky jsme nedělali žádné větší závěry, tak ani to vítězství nijak nepřeceňujeme. Je to jeden bod, série je 1:1. Jak pro nás, tak i pro Třinec, je to ještě dlouhá cesta. Ale dnes jsme vyhráli zaslouženě," prohlásil. Jeho protějšek Václav Varaďa vnímal situaci podobně: „Naši hráči nic nevypustili, ale myslím, že i oni cítí, že ten zápas z naší strany nebyl tak dobrý jako ten první. Určitě zapracujeme na tom, abychom ve středu byli lepším týmem."

Sestavy z posledního utkání

HC Oceláři Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Jaroměřský, Musil, Kundrátek, Freibergs, Adámek – M. Růžička (A), Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák

BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Ševc (C), Šidlík, Hrbas, Pláněk (A), Fillman, Bernad, Dlapa – Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, Zbořil (A), Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Trávníček, Cienciala, Jääskeläinen

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav