BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda, že jsme nenavázali na nedělní výkon, mrzí Davida Šťastného

7. 4. 2021
Autor: Michal Konvalina
M l. B o l. - Ve druhé třetině kontaktní trefou na 1:2 vykřesal naději. Další trefu už ale Bruslaři nepřidali, naopak Třinec zásluhou Romanovy branky v závěru druhé části odskočil do trháku a dovedl třetí duel série k vítězství. Jediný boleslavský střelec David Šťastný tak ze svého gólu pochopitelně moc velkou radost neměl: „Věřil jsem si na to a jsem rád, že to tam padlo. Nic to ale neřeší…“

Na začátku třetí části boleslavským fanouškům určitě zatrnulo. Lídr ofenzivy Bruslařů po souboji s dvojicí třineckých beků u zadního hrazení tvrdě dopadl na mantinel a byl dost otřesený. „Teď už se cítím dobře, ale vstávalo se mi těžce,“ vyprávěl Šťastný s časovým odstupem po utkání a pokračoval: „Ale je to play off, patří to k tomu. Přijmul jsem tu ránu.“

Víc než šrám ze souboje s Tomášem Kundrátkem a Janem Jaroměřským ho bolel výsledek – prohra 1:3 z úvodního domácí duelu smazala výhodu, do které se Boleslav dostala díky nedělní výhře v Třinci. „Mrzí to hodně, protože druhý zápas tam jsme zvládli, hráli jsme dobře. Je škoda, že jsme na to nenavázali, mohlo to vypadat jinak,“ litoval produktivní útočník nepovedeného středečního utkání.

A co si Bruslaři řekli v kabině po nevydařené úvodní třetině, po níž prohrávali 0:2? „Řekli jsme si jenom pravdu – že jsme chtěli do zápasu jít jinak, že to musíme začít plnit. Myslím, že druhou třetinu se to zvedlo, škoda jen toho třetího gólu,“ prohlásil David Šťastný.

On sám šel spoluhráčům příkladem a schovanou ranou od modré čáry překvapil Kacetla. „Vyjel jsem nahoru, vykřížil se s bekem a jejich útočník cukl. Viděl jsem, že na masce je hráč, viděl jsem, že na přední tyči je volno. Věřil jsem si, jsem rád, že to tam padlo, ale nic to neřešilo,“ popisoval nakonec jedinou gólovou situaci domácího týmu.

Kompletní rozhovor si přehrajte zde:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav