BK MLADÁ BOLESLAV

Semifinále napíše páté pokračování. Vybojují Bruslaři v Třinci mečbol?

10. 4. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Semifinálové dění pokračovalo ve ŠKOENERGO Aréně podle stejného vzorce jako o pár dní dříve v Třinci. Lichý zápas patřil Ocelářům, ten sudý zvládli lépe mladoboleslavští hokejisté. Série nabízí nesmírně vyrovnanou podívanou, o postupujícím zřejmě rozhodnou opravdové maličkosti. Páté utkání, které můžete sledovat prostřednictvím O2 TV Sport, je na programu v neděli 11. dubna. Oba celky se tentokráte střetnou ve WERK ARENĚ, úvodní vhazování padne ve 14:00.

Třinec zvládá lépe začátky, ale série je vyrovnaná

Všechny čtyři duely dosavadního průběhu semifinále mají jednu věc společnou: svěřenci Václava Varadi pokaždé vstřelili první branku. Ve středu využili pomalejšího rozjezdu Bruslařů a ve třinácté minutě vedli po trefách Jacka Rodewalda a Martina Růžičky už 0:2. „Vůbec jsme nebyli v zápase. Jen jsme čekali, co s námi Třinec udělá. Proti takovému soupeři si toto vůbec nemůžeme dovolit. V první třetině tam od nás nebylo nic," povzdechl si Pavel Patera. Jeho svěřenci se sice dostali zpět do hry o druhé semifinálové vítězství zásluhou ukryté rány Davida Šťastného, ale krátce před koncem prostřední dvacetiminutovky jim zasadil rozhodující úder Miloš Roman.

Ve zbytku utkání se Mladá Boleslav, která soupeře přestřílela 35:18, už jen marně snažila dobýt pevnou dračí tvrz. „Když nad nimi vedete nebo je stav 0:0, hraje se líp. Jakmile prohráváte, těžko se prosazuje. Je to jako kdybychom jezdili do zdi," řekl po zápase nejproduktivnější hráč Středočechů v základní části a majitel sedmi kanadských bodů v play-off. Naopak v táboře Ocelářů panovala spokojenost. Domácí nám to udělali těžké. Několik střídání nás zamkli v obranném pásmu a vytvořili si nějaké šance. Ale počítá se výhra, my jsme odvedli velmi dobrý taktický výkon podpořený brankářem a to nám vyneslo vítězství, čehož si vážíme," pochvaloval si Varaďa.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)

Začátek vyšel Slezanům lépe také ve čtvrtek. Proti Bruslařům se poprvé v sezoně prosadil Matěj Stránský. Podle nejnovějších informací čekají nejlepšího střelce základní části na nějakou dobu poslední vystoupení v třineckém dresu. Vedení Ocelářů nepředpokládá, že by sedmadvacetiletého útočníka dokázalo udržet, velký zájem mají především ve Švýcarsku. Na Stránského trefu odpověděli svěřenci pánů Rulíka a Patery ještě před přestávkou, když za Kacetlova záda prošla rána ujíždějícího Joony Jääskeläinena. Klíčový moment čtvrté bitvy přinesla šestadvacátá minuta. Šťastného nahození tečoval mimo dosah brankáře David Cienciala, kterého trenéři posunuli do elitní formace místo Adama Zbořila.

„Chtěli dát sestavě nový impuls, což se, myslím, povedlo. Dostali jsme gól, ale já to na střídačce nijak neřešil, protože jsem cítil, že nám to jezdí a je to lepší než ve středu," vyprávěl rodák z Třince, pro kterého je série velice pikantní záležitostí. Těsný náskok už si Bruslaři pohlídali, v závěru ještě trefil odkrytou klec kapitán Martin Ševc. Jednalo se o nezvykle klidné utkání, rozhodčí rozdali jen dva dvouminutové tresty. Vášně vzbudil až moment ze třetí třetiny, kdy Ondřej Dlapa sekl do ležícího Tomáše Kundrátka, který se chvíli předtím střetl s Janem Růžičkou. „Šel jsem do brány a stalo se, co se stalo. Dostal jsem sekeru do tváře,“ líčil situaci třinecký zadák.

Dlapa si něco takového rozhodně mohl odpustit, ale opakovaný záběr ukázal, že o zásah do obličeje s největší pravděpodobností nešlo. „Šlo to někam do ramena. Dostal jsem k tomu nějaká videa a díval se na ně. Když si to člověk pustí zpomaleně, tak je vidět, že to do obličeje nejde. Jasný, nesmí se to stávat. To si člověk pak uvědomí, ale je to v takovém afektu, máte nervy ze zápasu. Je to play off, každý jde do každého. Jiné to nebude, je to o důrazu, o bojovnosti. Kdyby to bylo na opačné straně, někdo od nás takhle zezadu najel do jejich gólmana, tak by to bylo podobný," vyjádřil se obránce Bruslařů v rozhovoru pro iSport.cz.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Ševc (C), Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Šidlík, Fillman, Bernad – Kotala, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, J. Stránský

HC Oceláři Třinec: Kacetl – Doudera, Gernát, Freibergs, Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, Vrána (C), Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A) – Hrňa