BK MLADÁ BOLESLAV

Semifinálové drama mezi Bruslaři a Třincem rozhodne sedmý zápas

14. 4. 2021
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Pokud si mladoboleslavští hokejisté ještě chtěli uchovat naději na postup do finále, úterní šesté utkání museli bezpodmínečně zvládnout. A to se podařilo. Bruslaři poprvé v sérii vstřelili úvodní branku, Oceláře ani na chvíli nepustili do vedení a po vítězství 4:2 si vynutili sedmý zápas, který rozhodne také druhou sérii mezi Spartou a Libercem. O postup do finále, největší úspěch v klubové historii, zabojují svěřenci trenérů Rulíka a Patery ve čtvrtek 15. dubna v třinecké WERK ARENĚ. Úvodní vhazování padne v 19:00, hrát se bude před kamerami O2 TV Sport.

Sedmý zápas bude o hlavě a individuálních chybách

Třinečtí hokejisté si v každém z prvních pěti zápasů semifinálové série vypracovali velkou výhodu. Otevřeli skóre, vstřelenou brankou se uklidnili a Bruslaři naopak museli dotahovat. V úterý se karty poprvé obrátily, když brankář Kacetl v patnácté minutě vytěsnil puk po střele Davida Šťastného jen k Jakubu Kotalovi, který poslal domácí celek do vedení.Řekli jsme si, že prostě musíme makat od začátku a taky jsme to splnili. Celý zápas jsme pak odehráli v plném nasazení. Vstup do zápasu byl v podstatě jediným tématem, které jsme před utkáním řešili," prozradil Ondřej Najman.

Ve druhé třetině sice Oceláři srovnali zásluhou povedené individuální akce Martina Růžičky, ale Mladá Boleslav se ještě před přestávkou nadechla k rozhodujícími trháku. A byla to právě útočná letka mladíků, kdo překlopil utkání na stranu Středočechů. Najman s Kousalem nejprve při hře v oslabení mazácky vyřešili přečíslení dvou proti jednomu a prvně jmenovaný devětadvacet vteřin před druhou sirénou zvýšil na 3:1. Skoro jsem už nevěřil, že se ještě prosadíme. Kluci nás uklidňovali, že v play off je jedno, kdo dává góly. Tam už to není vůbec o individualitách, ale o celém týmu. A dneska to tam napadalo zrovna nám. Je ale pravda, že jsme nad tím už trošku přemýšleli," přiznal určité pochybnosti Najman.



Zobrazit příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)

Kluci hrají dobře celé play off a dneska to navíc potvrdili i góly," ocenil výkon mladého útoku trenér Pavel Patera. On a jeho kolegové ve třetím dějství už poněkolikáté ve vyřazovacích bojích sáhli po trenérské výzvě. Rozhodčí sice zkoumali situaci v brankovišti několik minut, ale kontaktní trefu Ralfse Freibergse nakonec správně uznali. „Abych řekl pravdu, bylo to hodně těsný. Třinečtí hráči doráželi puk, já ho měl někde u betonu. Nějak ho vyšťourali zpátky a tuším, že Petr Vrána objel bránu a dal to někomu mezi kruhy, ten vystřelil po zemi a já bohužel nestačil sklapnout betony, prošlo mi to mezi nohama,“ popsal inkriminovaný okamžik brankář Jan Růžička, který pomohl Bruslařům třiceti úspěšnými zákroky.

V samotném závěru hráli Oceláři v šesti proti čtyřem, ale na vyrovnání už se nezmohli. Technický gól byl naopak připsán Pavlu Kousalovi. „Pořád se nám opakují stejné individuální chyby. Když je neuděláme, vyhrajeme. Když je uděláme, tak prohrajeme. Je to hlavně o tom, abychom byli koncentrovaní šedesát minut. Když to děláme, nemáme problém. Tak se musíme nastavit i na sedmý zápas," prohlásil útočník Matěj Stránský. Také v táboře Bruslařů si uvědomují, že rozhodující utkání bude především o psychickém rozpoložení. „Bude to o nás, o ničem jiném. Jak se na zápas připravíme v hlavách. Hrát zápas číslo sedm je samozřejmě úžasné. Musíme do něj dobře vstoupit. Jedeme to tam určitě zvládnout a přivézt do Boleslavi finále,“ burcuje před čtvrtečním rozuzlením semifinálového dramatu Jan Růžička.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Šidlík – Kotala, Cienciala, Šťastný – Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal

HC Oceláři Třinec: Kacetl – Doudera, Gernát, Musil, Adámek, Jaroměřský, Kundrátek, Freibergs – M. Stránský, Vrána (C), Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A)