BK MLADÁ BOLESLAV

První zkouška je tu: Bruslaři doma změří síly s Litvínovem

9. 8. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Přípravná fáze se pomalu chýlí ke konci, což znamená jediné – nová extraligová sezona už je na dohled. Každoročně před startem soutěží dochází k testování sil, které hráči nabrali během léta. První přátelské utkání odehrají mladoboleslavští hokejisté na domácím ledě proti litvínovské VERVĚ, a to v úterý 10. srpna od 17:00. Duel můžete sledovat přímo na zimním stadionu, pomocí livestreamu či textového přenosu.

Na konci července poprvé pospolu vyjela mladoboleslavská družina ledovou plochu ŠKOENERGO Arény. Nyní už svěřenci Rulíka a Patery vyhlíží první přátelský duel. Do něj s vysokou pravděpodobností zasáhnou i junioři. V přípravných zápasech se určitě někteří mladí hráči objeví, protože si potřebují vyzkoušet i tu praxi a kdy jindy než teď,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro klubový web trenér Radim Rulík. Kromě mládežníků se v týmu mohou objevit i nové posily - útočníci Miloš Kelemen, Jan Eberle, Jan Dufek či obránci Pavel Pýcha s Adamem Jánošíkem.

Druhá generálka pro Litvínov. Přijede Stříteský?

Hokejisté ze severu Čech už jednu přípravnou partii sehráli. Ve čtvrtek 5. srpna zavítali do Karlových Varů, kde se střetli s domácí Energií. Přestože do utkání vstoupili lépe, po zbytek hrací doby tahali za kratší konec provazu a nakonec prohráli 3:5. Myslím si, že výsledek není tak podstatný. Máme spoustu nových věcí, nových hráčů. Začátek sezony byl s chybami, ale kluci si to odmakali. Z výsledku jsme zklamaní, protože jsme prohráli, ale myslím, že tam bylo spoustu dobrých věcí na to, že se jednalo o první zápas,“ uvedl po porážce hlavní kouč Vervy Vladimír Országh.

Svůj debut u A týmu si odškrtli i junioři Jan Vopat a Tim Danielčák. Slovenský mladík se navíc při své premiéře střelecky prosadil. „Pro kluky je to výborné, když si mohou zahrát takové zápasy. Myslím si, že to je také účelem přípravných zápasů, aby se mladí hráči seznámili s extraligovým hokejem. Ujali se toho velmi dobře, kluci s námi pravidelně trénují, tudíž jsou v tempu. Pokud se jim podaří dát gól, tak je to skvělé pro jejich sebevědomí,“ řekl po zápase Andrej Kudrna, nová tvář v litvínovském dresu.

Právě on společně s Matúšem Sukeľem patří mezi nově příchozí hráče. Oba se navzájem již znají, společně patřili do týmu Sparty. „S Matúšem jsem často nastupoval i během sezony, takže se známe. Víme, co od sebe můžeme čekat. Nyní to vyšlo tak, že nás trenér dal dohromady a uvidíme, jak to bude dál,“ zmínil Kudrna.

Další zvučným jménem, které přibylo na soupisce chemiků, je boleslavským fandům známý Matěj Stříteský. Ten u Bruslařů strávil čtyři sezony a zaznamenal zde své bodové maximum. Třicetiletý bek již v Litvínově působil, ze severu Čech odešel do Mladé Boleslavi po nevydařené sezoně, čímž se připravil o následný zisk titulu.