BK MLADÁ BOLESLAV

Poslední generálka před Ligou mistrů, Bruslaři k ní vyráží do Plzně

18. 8. 2021
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Hokejisté Mladé Boleslavi v letošní přípravě už dvakrát padli a poslední šanci na vylepšení budou mít již tento čtvrtek 18. srpna. Soupeřem jim bude opět Plzeň, která minulý týden první vzájemné utkání vyhrála 2:1. Středočeši mají poslední šanci secvičit si potřebné herní situace v zápasovém tempu před začátkem Ligy mistrů. Úvodní buly v LOGSPEED CZ aréně padne v 17:00. Závěrečnou prověrku našich hokejistů můžete sledovat pomocí textového přenosu.

Zmiňovaný vzájemný zápas těchto soupeřů se odehrál minulý čtvrtek. Bruslaři si vybrali smůlu už ve druhé minutě, kdy Bernadova přihrávka skrz brankoviště skončila v brance Krošelje. Na sklonku druhé části srovnal Valentin Claireaux a hra se vyrovnala. Do konce prostřední periody už branka nepadla a do kabin se šlo za stavu 1:1. Utkání nakonec rozhodl ve 46. minutě Vojtěch Budík, který se vyhnul všem protihráčům a zakončil kolem betonu Krošelje. "První dvě třetiny jsme je moc do šancí nepouštěli, v té třetí třetině byla prvních deset minut Plzeň lepší, pak se to opět srovnalo," hodnotil utkání Radim Rulík. Jeden gól na výhru nestačil, ale příležitostí si Boleslav vytvořila hned několik. "Nějaké šance jsme určitě měli, takže musíme zapracovat na tom proměňování. A pak věřím, že ty góly začneme dávat, když se na to zaměříme," komentoval výkon domácích obránce Pýcha.

Západočeši po skalpu Bruslařů zvítězili i nad Motorem

Škodovka odehrála v úterý už svůj čtvrtý přípravný duel a dokázala si připsat třetí výhru. Domácí Motor otevřel skóre v 8. minutě, když se trefil ex-plzeňský Connor Allen, kterého dobře znají i fanoušci Bruslařů. Jihočeši drželi vedení až do 35. minuty, kdy Strmeň poprvé kapituloval po střele Petra Kodýtka. Ve třetí části se Plzni podařilo strhnout utkání na svou stranu po gólech Pavla Musila a Tomáše Mertla. "Měli jsme hrozně špatný vstup do utkání, po dvou minutách jsme mohli prohrávat 0:3. Poté se naše hra zlepšila, bylo to i díky rychle po sobě jdoucím přesilovým hrám. Od druhé třetiny už naše hra vypadala tak, jak bychom si představovali," řekl po utkání trenér Václav Baďouček. Indiáni tak zatím v přípravě padli jen s prvoligovým Šumperkem.

Bývalí indiáni v kádru Bruslařů

Jako první musí být uveden Jan Stránský, který se v Plzni narodil, vyrostl v mládeži Škodovky a v sezóně 2007/2008 v jejím dresu poprvé okusil extraligu. Celkem stihl v modrobílém odehrát téměř 150 zápasů. Nejčerstvější vzpomínky na led v Plzni má určitě Jan Eberle, jenž ještě v loňské sezóně bojoval právě za indiány. Na soupisce Škodovky se mihl také Adam Jánošík, když odehrál 15 zápasů na sklonku sezóny 2019/2020. V té době se stal součástí výměny mezi Plzní a Litvínovem. Opačným směrem zamířil Michal Moravčík, který pomohl v Litvínově udržet extraligovou příslušnost. Oba hráči po konci zmíněné sezóny odešli do zahraničí. Západočeši si možná také pamatují na Marka Schwarze, jenž v sezóně 2003/2004 odchytal za Škodovku 10 zápasů.