BK MLADÁ BOLESLAV

Jakub Kotala: Chyběl nám jeden gól, kterým bychom to zlomili

28. 8. 2021
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Vypadalo to dlouho nadějně. Bruslaři nad Helsinkami v rámci druhého zápasu Ligy mistrů vedli a až do prodloužení drželi remízu. V závěru třetí třetiny měli sice svěřenci trenérů Patery a Rulíka několik šancí, nepodařilo se jim však rozhodnout a zápas zlomit na svou stranu. Za prohru v prodloužení nicméně Středočeši získali jeden bod, na čemž má velkou zásluhu útočník Jakub Kotala, který už ve třetí minutě po parádní akci před soupeřovou brankou vstřelil gól na 1:0, jenž vlil boleslavským hráčům krev do žil.

Jakub Kotala byl jedním z klíčových hráčů zápasu. Do vedení poslal svůj tým již v čase 2:31, kdy dostal přihrávku od Jana Dufka, šikovně si proklestil cestu až ke gólmanovi a zakončil do odkryté branky. "Nahrával jsem mu to (Janu Dufkovi – pozn. red.), ale nějak mu to nesedlo, vypadalo to, že mi to chtěl vrátit, ale spíš to byla náhoda, už jsem to ani nečekal. Spíš jsem se za tím tak otočil a zkusil to na branku," popisoval útočník s dávkou skromnosti to, jak poslal Bruslaře do vedení a přiblížil je k prvnímu bodovému zisku v ročníku 2021/2022 Ligy mistrů.

Pětadvacetiletý útočník připouští, že se mu proti Helsinkám hrálo dobře, lituje však nízké produktivity. Boleslav totiž soupeře přestřílela poměrem 33:21, přesto však prohrála. "Bohužel, to zakončení je prostě slabé, je třeba na tom třeba v tréninku pracovat. Doufám, že se to postupem času zlepší," říká Jakub Kotala.

Na Bruslařích byla v obou utkáních Ligy mistrů znát motivace a odhodlání zvítězit, nyní je však čeká dvakrát cesta na sever Evropy. "Jedeme tam a zkusíme domů přivézt nějaké body," věří Jakub Kotala, že Bruslaři ve Švédsku, respektive ve Finsku mohou uspět.

Na celý rozhovor s Jakubem Kotalou se můžete podívat prostřednictvím klubového YouTube kanálu: