BK MLADÁ BOLESLAV

Šel jsem jen bránit spoluhráče, prát jsem se nechtěl, říká Martin Ševc

29. 8. 2021
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté za sebou mají úvodní dva zápasy Ligy mistrů. V nich se jim ale bohužel nedařilo bodově a také gólově. Zejména proti Helsinkám měli Bruslaři v sobotu mnoho šancí, trápili se ale s koncovkou. To mrzelo také kapitána Martina Ševce, podle něhož byla Boleslav v souboji s finským soupeřem lepší, ale nedokázala to přetavit v góly. V rozhovoru obránce promluvil i o své bitce, do které se pustil s finským obráncem Mico Luotem.

"Troufnu si říct, že jsme v tom zápase byli lepší, ale naše produktivita je bohužel zatím žalostná. Na tom musíme ještě pracovat," vrátil se Martin Ševc k utkání. Připustil také, že proti Helsinkám jiskřilo na ledě víc emocí než ve čtvrtek proti Frölundě. Přímo Ševc se na ledě navíc popral s dvacetiletým obráncem Mico Luotem. "Byl to vyrovnaný zápas, takže každé mužstvo chtělo vyhrát, potom je to opravdu vyhrocené. Já jsem šel jen bránit spoluhráče, ani jsem se prát nechtěl, ale prostě to dopadlo, jak to dopadlo," říká o rvačce do níž se zapojil v zápase s Helsinkami.

Martin Ševc, který se mimochodem zná s hlavním trenérem Helsinek Ville Peltonenem z působení v Dynamu Minsk v sezóně 2009/2010, kde společně hráli KHL, míní, že Bruslaři v prvních dvou soubojích se severskými mužstvy obstáli bruslařsky, rezervy naopak vidí ještě v již zmiňované produktivitě.

Nyní Středočechy čeká dvakrát letecká cesta na sever Evropy. Nejprve to bude ve čtvrtek do Švédska, následně v sobotu do Finska. Aby boleslavští hráči mohli pomýšlet na postup ze základní skupiny, bude třeba, aby venku bodovali.

Kompletní videorozhovor s kapitánem Ševcem můžete zhlédnout zde: