BK MLADÁ BOLESLAV

Nepochopitelné. Nedokážu si to vysvětlit, hledal po porážce slova Jakub Kotala

12. 9. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Přestože pardubičtí hokejisté měli vstup do zápasu lepší, Bruslaři dokázali v závěru úvodního dějství srovnat stav a během druhé periody otočit. Jenže v závěrečné pasáži přišla ledová sprcha v podobě tří branek Dynama, která pohřbila veškeré naděje na bodový zisk. „Bohužel. Ani nevím, jak to říct. Stav 3:1 a my uděláme pět faulů. Z naší strany je to nepochopitelné, velká chyba od nás. Nedokážu si to vysvětlit,“ komentoval výkon svého týmu autor třetí branky Středočechů Jakub Kotala.

Vstup do utkání nebyl úplně povedený, Mladá Boleslav již v první minutě inkasovala. „To se stane, že nevyjde první střídání a dostane se gól. Myslím si, že jsme se pak z toho oklepali. Druhou třetinu jsme hráli velmi dobře. Ve třetí se to bohužel rozsypalo,“ popisuje Jakub Kotala.

Po druhé části svítilo na tabuli skóre, které jednoznačně hrálo do karet domácím borcům. Přívětivý stav 3:1 značil blízkost vítězství. Hokej se ale hraje na 60 minut, což si uvědomuje i boleslavský útočník. „Bohužel. Ani nevím, jak to říct. Stav 3:1 a my uděláme pět faulů. Z naší strany je to nepochopitelné, velká chyba od nás.“

Bruslaře zlobila ve třetí periodě nedisciplinovanost. Ta je stála poměrně dost sil, jednu výhodu dokonce Pardubice využily a rozhodly tak o konečném výsledku. „Tři góly dali z předbrankového prostoru, kde stáli sami. Nedokážu si to vysvětlit,“ hledá příčiny střelec třetí domácí branky. „Asi jsme si mysleli, že 3:1 už je hotovo. To se nám ale nesmí stávat.“

Jak zahodit dvě porážky za hlavu a připravit se na úterní domácí zápas? Kompletní rozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím YouTube: