BK MLADÁ BOLESLAV

Semkli jsme se a ubojovali to, říká o vítězství nad Libercem Jan Dufek

19. 9. 2021
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – První derby v dresu Mladé Boleslavi za sebou má čtyřiadvacetiletý útočník Jan Dufek, který do Bruslařského klubu přišel před touto sezónou ze Zlína. Bruslaři celé utkání proti Liberci vedli, ale pouze o jednu branku. Zápas byl tak dramatický do posledních sekund. Středočeši sice využili power-play a vedli už 2:0, je půl minuty před závěrečnou sirénou Bílí Tygři ještě snížili. Těsné vedení však Bruslaři už uhájili, a tak se Jan Dufek radoval společně se spoluhráči z důležité a také symbolické výhry proti regionálnímu rivalovi.

"Byl to super zápas, vyhráli jsme ho, takže převažují pozitivní emoce," shrnul vítězství nad Libercem Jan Dufek. Bruslaři, kteří se v utkání poněkud trápili v koncovce, utkání zvládli lépe a vzali tři body, čímž se minimálně do úterý usadili na samém čele extraligové tabulky. Druhý je nyní právě Liberec, přičemž obě mužstva mají stejný počet bodů.

Po více než roce se navíc derby mezi Mladou Boleslaví a Libercem hrálo před zaplněnými ochozy ŠKOENERGO arény, oba týmy hnaly zaplněné kotle fanoušků. "Je to super mít ty fanoušky za zády. Je to úplně o něčem jiném, hrozně si to užíváme. Minulý rok byl bez nich hrozně těžký, tím, že to bylo derby, fanoušci nás hnali dopředu," pochvaloval Jan Dufek výbornou atmosféru na mladoboleslavském stadionu.

Co dalšího po vítězství nad Libercem Jan Dufek řekl? Podívejte se na celý rozhovor s ním: