BK MLADÁ BOLESLAV

Chyběl nám pohyb, mrzelo po prohře se Spartou Adama Zbořila

21. 9. 2021
Autor: Vojtěch Drbohlav
P r a h a – Úterní zápas na ledě Sparty Bruslařům nevyšel. Boleslavští celé utkání za domácími herně zaostávali a v utkání vstřelili jen jednu šťastnou branku. Byl u ní i útočník Adam Zbořil, který se do sestavy vrátil po pauze vynucené zraněním.

Adame, v Praze jste nestačili na Spartu. Co bylo v té vaší hře špatně?

Chyběl nám pohyb, prostě jsme do toho zápasu vstoupili špatně. Všude jsme na Spartu ztráceli krok nebo dva. To si myslím, že rozhodlo ten zápas.

Vy jste krátce před koncem vstřelili gól na 3:1, čímž mohla svitnout ještě slabá naděje na zvrat. Byla to kuriózní branka, můžete popsat, jak k ní došlo?

Já jsem jen viděl, že Švícko (Martin Ševc) vyrážel dopředu s pukem, tak jsem ho chtěl podpořit. Šel tam i Dufíno (Jan Dufek), odrazilo se to od zadního mantinelu a Dufíno mě trefil před bránou do nohy, odrazilo se to někam nahoru a spadlo to do brány. Prostě takový šťastný gól...

Proč se vám v závěru nepodařilo dostat Spartu pod tlak? Brankář odjel na střídačku až někdy 15 sekund před koncem, to už bylo málo času na nějaký zvrat...

Jak říkám, chyběl nám pohyb. Musíme si k tomu sednout u videa, podívat se na to a ukázat si ty chyby, kde se zlepšit, a jít do toho příštího zápasu jinak.

Nedošlo z vaší strany k nějakému řekněme usnutí na vavřínech po třech výhrách v řadě a dočasné umístění na první příčce extraligové tabulky?

Je to možné. Víme, že Sparta je tady na tom velkém hřišti silná, my v Bolce máme menší a jsme na něj zvyklí. Sparta toho umí využít. Měli lepší pohyb, dávali si puky lépe než my. Hráli trpělivě a čekali si na své šance, což my jsme nedělali.

Vrátil jste se do zápasového tempa po zranění. Jak se vám osobně hrálo?

V první třetině jsem se vyhrával těžko, byl jsem takový zadýchaný, ale myslím si, že postupem zápasu to bylo lepší a lepší. Tak snad to přenesu do dalšího utkání.

Děkujeme za rozhovor.