BK MLADÁ BOLESLAV

Generální manažer Suk: Otázka trenéra byla čistě v kompetenci pana Šindela

29. 7. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Z tenisu do hokejového prostředí skočil generální manažer BK Mladá Boleslav Cyril Suk (na snímku) rovnýma nohama. Ve své funkci dokončuje teprve třetí měsíc a už musel se svými kolegy z managementu Bruslařského klubu řešit otázku hlavního trenéra. “O všech možnostech jsme se bavili se sportovním ředitelem panem Šindelem. Měl týden na to, aby si promyslel, jak vzniklou situaci řešit,“ uvedl generální manažer klubu.

Existovaly dvě základní varianty: první zněla tak, že bude sportovním ředitelem a zároveň hlavním trenérem Jaromír Šindel, ta druhá logicky tkvěla v tom, že Bruslařský klub přivede nového kouče. “Bylo to čistě v jeho kompetenci, protože on je sportovním ředitelem klubu, který řídí hráče i trenéry,“ upřesnil Cyril Suk.

Výsledek je po týdnu různých spekulací, které se objevovaly v médiích, jasný. Klub podepsal smlouvu s Jiřím Šejbou. Jaromír Šindel tak bude zastávat “pouze“ pozici sportovního ředitele. “Rozhodl se, že bude vykonávat manažerskou funkci. Díky tomu bude mít přehled nad celým mužstvem a také nad nejvyšší soutěží,“ vysvětlil Cyril Suk výhodu zastávání jednoho postu.

Najít volného trenéra ale nebylo v tomto období vůbec lehké. “Možností nebylo tolik. Většina trenérů je rozebraných a pochopitelně se počítalo i s tím, že by v případě negativního výsledku jednání s potencionálním trenérem, nebo že by se rozhodl u týmu zůstat i nadále, bylo vše na panu Šindelovi,“ přiznal bývalý vynikající tenista, který posílil management klubu na konci dubna tohoto roku.

Změny se týkají pouze postu hlavního kouče. “Jinak zůstává realizační tým stejný,“ doplnil.

Zato hráčský kádr se podle Sukových slov měnit ještě bude. “Řekl bych, že tým se teprve dotváří. Nedali jsme si určitý časový horizont, kdy bychom řekli: “Tak a teď je to uzavřené.“ I dále se budeme bavit o tom, jestli nějaký hráč přijde či odejde. Záleží pouze na tom, jak se jim bude dařit.“