BK MLADÁ BOLESLAV

Miloš Kelemen: Chtěli jsme si spravit chuť, podali jsme stoprocentní výkon

24. 9. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Po úterní porážce na ledě pražské Sparty si Bruslaři v páteční podvečer spravili chuť. Doma hostili Vítkovice, které díky aktivní hře k puku téměř nepouštěli a za působivou hru zvítězili 4:1. V utkání se dařilo nováčkovi v boleslavském dresu Miloši Kelemenovi, jenž zaznamenal první extraligovou trefu.

Mladá Boleslav si od úvodních minut zápasu šla za výhrou. „Po nepovedeném zápase na Spartě jsme si chtěli spravit chuť a jsme rádi, že jsme to zvládli za tři body. Jsme spokojení, všichni jsme podali stoprocentní výkon,” usmívá se Miloš Kelemen.

„Řekli jsme si v kabině pár věcí, kterým se musíme vyvarovat. Nevycházel nám vůbec přechod středního pásma. Tentokrát jsme si to dobře přihrávali a v tom byl největším rozdíl,“ porovnává duel Vítkovic a úterní se Spartou.

Boleslavský nováček zaznamenal v tomto utkání první extraligovou branku. Jak padla? „Od Šťaváka (Davida Šťastného, pozn. redakce) jsem to dostal na pravou stranu. Viděl jsem, že je obránce dost zacouvaný, takže jsem skryl střelu na pravou tyč. Konečně mi to padlo, jsem moc rád a doufám, že to půjde i dál,“ popisuje gól a poznamenává, že si na památku nechal puk.

Ještě před začátkem zápasu bylo připraveno menší překvapení. Kapitán Bruslařů oslavil ve čtvrtek 40. narozeniny a klub společně s jeho rodinou mu věnoval dárkový koš. „Nevěděl jsem, že se něco chystá,“ odpovídá na otázku, zda o překvapení pro kapitána věděl a pokračuje: „Čtyřicet let je výborný věk, ale vůbec to na ledě není vidět. Nedokážu si sám sebe představit, že bych ve čtyřiceti hrál jako on. Jsem šťastný za něho.“

Kompletní rozhovor můžete zhlédnout na našem YouTube: