BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Knotek o prohře s Curychem: Potrestali naše chyby, my jejich ne

5. 10. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Bruslaři ani na popáté v Lize mistrů neuspěli. V úterý 5. října prohráli o pouhý jeden gól, který padl ve 37. minutě z hokejky švýcarského forvarda. Do utkání trenéři nasadili několik mládežníků a do sestavy Bruslařů se znovu podíval Tomáš Knotek, jenž nyní hají barvy pražské Slavie.

Sestava Bruslařů pro tento duel prošla zajímavou obměnou. Do zápasu nastoupilo pět juniorů, David Bernad se chopil role útočníka a do sestavy byl povolán Tomáš Knotek, který už v Mladé Boleslavi působil v sezonách 2017 až 2019. „Minulý týden mi volal Vašek Nedorost, jestli bych měl zájem si zahrát. Jelikož jsem kmenový hráč Mladé Boleslavi, tak pro mě jedině dobře, když vyjedu ze stereotypu první ligy a zahraju si proti těžším soupeřům. S díky jsem to přijal a jsem rád, že jsem tady byl,“ usmívá se jednatřicetiletý forvard.

Tomáš Knotek byl nasazen do třetí formace, kde působil po boku Davida Bernada, jenž normálně zastává funkci obránce. „Vím, že David je velice útočně laděný. Abych byl upřímný, trochu mě to překvapilo. Já tady nejsem od toho, abych si vybíral, s kým budu hrát. Trenéři mě dali do lajny s ním a s Dufínem (Jan Dufek, pozn. redakce) a my jsme se snažili odehrát to tak, jak nejlíp to šlo,“ popisuje souhru mezi spoluhráči.

O vítězi úterního duelu rozhodla jediná branka. Ta padla ve 37. minutě po chybě v obranném pásmu při početní výhodě Mladé Boleslavi. „Porážka jako porážka. Vždycky chceme vyhrát, tentokrát se to nepodařilo. Je škoda, že jsme prohráli 0:1, protože šance na góly byly,“ říká a pokračuje: „Potrestali naše chyby, my jejich ne. Nemyslím si, že by nás soupeř něčím překvapil.“

Otevřel si Tomáš Knotek pomyslná dvířka do Mladé Boleslavi? Kompletní rozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím našeho YouTube: