BK MLADÁ BOLESLAV

První Bruslaři přivítají předposlední Rytíře. Přijede Jágr?

9. 10. 2021
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Tipsport extraliga v neděli 9. října pokračuje svým 13. kolem. Los proti sobě svedl dva týmy z opačných pólů tabulky, vedoucí BK Mladá Boleslav přiivítá předposlední Rytíře Kladno. Utkání začíná již v 17:20, souboj Bruslařů s Jágrem, Plekancem a spol. totiž bude odvysílán před kamerami České televize. Přijďte ale podpořit tým z města automobilů přímo do ŠKOENERGO Arény!

Bruslaři ve Zlíně nezklamali a drží první příčku

Bruslaře během 48 hodin čeká druhý zápas proti tabulkovému outsiderovi. V pátek si svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery poradili s trápícím se Zlínem, poslednímu týmu extraligového peletonu uštědřili debakl 4:0 a udrželi se na vedoucí příčce tabulky. Mladá Boleslav je ve formě, zvítězila pětkrát z posledních šesti zápasů a s Pardubicemi se přetahuje o vedení.

V první lize řádili, v extralize zatím tápou

Rytíři vloni ovládli základní část Chance ligy, když ve čtyřiatřiceti zápasech pouze pětkrát nebodovali. Druhá Jihlava ztratila čtyři body. Ve čtvrtfinále Kladno přehrálo pražskou Slavii 4:1 na utkání, v semifinále Porubu 4:0 a ve finále Duklu 4:3, přestože ztratilo úvodní dva domácí duely. A jak to tak při postupu bývá, kádr prošel značnou obměnou. Na pomoc přispěchali z Litoměřic Tomáš Král a Matěj Beran, z Košic Marek Beránek, z Dánska Cody Donaghey, z Norska Hakon Nilsen, z Německa Danny Kristo i Kyle Wood a ze zámoří Daniel Ciampini, Jake Dotchin a Landon Bow. Posledně jmenovaný nastoupil ke všem dosavadním utkáním Rytířů s úspěšností zákroků těsně přes devadesát procent.

Oproti Bruslařům za sebou mají Rytíři ponižující porážku, v chomutovském azylu Kladno prohrálo s Plzní vysoko 1:8. Formu přitom Rytíři neměli špatnou, s Pardubicemi a Olomoucí předtím prohráli jen o gól, dvě těsné porážky předcházely výhry nad Třincem a Zlínem. Na zápas s Plzní by nejradši zapomněl i hrající majitel klubu Jaromír Jágr, který strávil na ledě jen necelé tři minuty a od druhé třetiny vinou neznámého zranění jen nervózně přešlapoval na střídačce. Je otázkou, zdali ve ŠKOENERGO Aréně nastoupí.

Jágr se v této sezóně chtěl upozadit do čtvrté formace a přenechat otěže letním zámořským posilám, hráči jako Danny Kristo (11 zápasů, 2+3), Daniel Ciampini (3 zápasy, 1+0), Kyle Wood (9 zápasů, 1+1), Jake Dotchin (11 zápasů, 0+1) či Cody Donaghey (11 zápasů, 1+1) ale nezáří. A Kladno tak musí stále táhnout devětačtyřicetiletý fenomén (10 zápasů, 5+3) spolu s Tomášem Plekancem a Nicolasem Hlavou (oba 11 zápasů, 3+7).

Dodejme, že tým Rytířů musel vzít za své azyl v Chomutově, protože plánovaná rekonstrukce domovského stánku za půl miliardy korun při odstranění střechy odhalila, že železobetonová konstrukce kladenského zimáku je v dezolátním stavu a bortí se, novou střechu na ni tak posadit nelze.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Kelemen, Fořt, Šťastný – Lunter, Najman, Kousal – Raška, Claireaux, Kotala – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

Rytíři Kladno: Bow (41. Stahl) – Dotchin, Kehar, Wood, Baránek, Donaghey, Suchánek, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Dvořáček, Kubík, Strnad – Račuk, Filip, Melka – Kristo, Pitule, Beran

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav