BK MLADÁ BOLESLAV

Extraliga se zlomila ve své první čtvrtině, Bruslaře čeká odveta s Olomoucí

20. 10. 2021
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V rámci televizního utkání O2 TV hokejisté BK Mladá Boleslav odehrají ve čtvrtek 21. října od 17:30 utkání s týmem HC Olomouc. Letošní první vzájemné střetnutí těchto dvou celků vyznělo lépe právě pro Moru, byť až v prodloužení, takže Středočeši rozhodně mají co oplácet. A nebudeme si lhát – do tribun ŠKOENERGO Arény bude nepochybně lákat i centr světového formátu v podobě Davida Krejčího.

Olomouc hraje na fotbalové výsledky, ji i diváky táhne hlavně Krejčí

Olomouc zasáhla s příchodem nové extraligové sezony hokejová horečka, jejím spouštěčem byl návrat Davida Krejčího zpět do mateřského klubu. Centr světového formátu se ihned zařadil mezi tahouny mužstva, navíc pomohl i klubovému marketingu a přilákal do ochozů olomouckého stadionu nadstandardní návštěvy. Hanáci však museli kromě příjemných starostí ohledně návratu slavného odchovance řešit i nepříjemnosti. V přípravném utkání se zranil brankář Branislav Konrád, nechybělo málo a mohlo dojít k nejhoršímu. Naštěstí se zdá, že Konrád bude v pořádku, ovšem termín jeho návratu zatím není jistý. Olomouckému managementu se však podařilo dohodnout s Jakubem Sedláčkem a byla to opravdu trefa do černého. Zlínský odchovanec v barvách Olomouce odchytal pět utkání, z nichž čtyři vyhrál a navíc má velmi obstojná čísla. Úspěšnost zákroků přes 95,8 procent a průměr inkasovaných branek 1,19 mluví za vše.

Při pohledu na poslední olomoucké výsledky se možná kdekdo zamyslí, zda se nejedná spíš o zápasy fotbalové Sigmy. V posledních čtyřech duelech Olomouc pokaždé vsítila jen jednu branku, ale ve dvou případech to stačilo na vítězství. Celkově Olomouc zápasy vyhrává většinou o jednu branku, stejně tak i zápasy ztrácí. Znovu se tedy potvrzuje, že Olomouc umí hrát urputný hokej, který mnoha soupeřům příliš nesedí, každopádně pro Hanáky je to účelné. Momentálně Olomouc sídlí na osmé pozici, z první desítky vstřelila nejméně branek a to pouze 28. Na druhou stranu se hanácké mužstvo může pyšnit nejlepší obranou v soutěži, na čemž má určitě podíl také brankář Sedláček, ten zavřel branku jak proti Litvínovu (1:0) tak i v Pardubicích (1:0sn).

Olomoucký tým však zdaleka nejsou jenom Krejčí (7+5) a Sedláček. Nad 10 kanadských bodů se vyhoupl ještě Jan Káňa (4+7), čtyři vstřelené branky na svém kontě má ještě Petr Kolouch (4+2). Mezi nejproduktivnějšími hráč Olomouce je i jeden obránce a to Jiří Ondrušek (3+6).

foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Letošní první vzájemný zápas vyhrála Olomouc

Na úvodní kolo Tipsport extraligy se Bruslaři vydali na Hanou, kde je čekal tuhý boj. Skóre otevřel Valentine Claireaux, ale přes mohutnější střelbu v první třetině byl jediným střelcem. Domácí celek dokázal na úvod druhého dějství srovnat. Překlopit vývoj zápasu měly v dalším vývoji oba manšafty, ale ve třetí třetině se oba přiklonily k opatrné hře bez vyložených šancí. V době, kdy zápas pomalu směřoval do prodloužení, se po faulu domácích trefil opět Claireaux, jenže Švrček o pár sekund později srovnal, a tak se skutečně prodlužovalo. V nastavení ale byli úspěšnější domácí. Boleslav tak odjela z Hané poražena a jen s bodem.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Kelemen, Fořt, Šťastný – Lunter, Najman, Kousal – Raška, Claireaux, Kotala – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek (C), Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Olesz, Knotek (A), Navrátil – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav