BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Třebíči na neutrální půdě v České Lípě

30. 7. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Zápasová příprava mladoboleslavských hokejistů je hodně pestrá. Poté, co se Středočeši utkali s účastníkem Kontinentální ligy (Spartak Moskva) a O2 Extraligy (Kladno), je čeká také český prvoligový tým. Na Horáckou Slavii Třebíč narazí už ve čtvrtek v České Lípě. Začátek je naplánován na 17:30.

Stejně jako většina klubů, i vedení Horácké Slavie využilo mezisezónního období, aby kádr sladilo podle svých představ. A k tomu patří i odchody. Gólman Luňák a mladoboleslavským fanouškům dobře známý Bořek Sláma (působil v Bruslařském klubu během sezon 2005/2006 a 2006/2007 – pozn. red.) odešli do Hradce Králové. Nový prvoligový tým si našli i David Dolníček (Jihlava), Ondřej Látal (Vrchlabí) a Aleš Kreuzer (vrátil se z hostování do Havlíčkova Brodu). Zato Lubor Dibelka zamířil do německého Peitingu.

Kolonka příchodů je daleko obsáhlejší. Brankář Jakub Lev přišel na hostování z extraligového Kladna, z brněnské Komety bude v Třebíči hostovat trio Březina, Sojčík, Staněk a stejnou formou přišli do Horácké Slavie z českobudějovického MOUNTFIELDU i Petr Zíb a Jiří Ferebauer. Vedení Třebíče se po hráčích poohlédlo i na Slovensku. Ondrej Otčenáš vyměnil dres Martina za ten třebíčský a trenčínského Vlastimila Kalufta trenéři zatím zkouší. Hned šest hráčů si trenéři Kamil Pokorný a Luboš Sláma vytáhli z vlastní juniorky. O prvoligové angažmá se ucházejí Ondrůj, Vlašín, Popela, Kundela, Fila a Burián.

Třebíčští zahájili přípravu na ledě 27. července, tedy o více než týden později oproti Středočechům, a tak se není co divit, že souboj s Mladou Boleslaví je pro Horáckou Slavii prvním přípravným zápasem.

Utkání sledujte v on-line textové reportáži zde.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav