BK MLADÁ BOLESLAV

Podruhé na led soupeře: Bruslaři jedou do Brna

25. 10. 2021
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po nedělním utkání v Pardubicích čeká hokejisty BK Mladá Boleslav další venkovní střetnutí, tentokrát ovšem s týmem z opačného pólu tabulky. Cesta do Brna nebude ve všední den žádný med, a tak doufejme, že Bruslaři dorazí na led Komety ve správném rozpoložení. Duel startuje v 18:00 hodin.

Kometa zatím hraje extraligový průměr

Hokejisté BK Mladá Boleslav míří na led devátého celku extraligové tabulky. Tabulkový soused Karlových Varů (na desátém místě) a Českých Budějovic (na osmém místě) má na svém kontě 21 bodů, tedy přesně o sedm méně než právě Bruslaři. 46 vstřelených branek a 52 inkasovaných přitom Brno posílá do záporné bilance – ostatně stejně jako všechny ostatní celky v druhé polovině tabulky. V čem je ale Kometa lepší než Mladá Boleslav, je procento využití přesilových her. Zatímco Bruslaři mají 16,88, Moravané jsou na 18,37. Ovšem pozor, vlastní oslabení Kometa moc dobře nezvládá – v extralize je třetí nejhorší.

Kometa Brno hrála poslední dvě utkání venku a obě prohrála. S Karlovými Vary i v derby se Zlínem padla stejným výsledkem, tedy 3:5. Především zmiňované derby s Berany přitom bylo třaskavou záležitostí, neboť Zlínští na tom nejsou vůbec dobře (v tabulce jsou poslední a mezi fanoušky to už citelně vře). Pryč od Zlína, ten teď nestojí ve světle našeho hledáčku, zmínkou o něm jsme spíš chtěli naznačit, že Kometa nebude v nejlepší náladě a proti Boleslavským si bude chtít spravit chuť.

Hrůzu by měly budit především ofenzivní zbraně týmu trenéra Jiřího Kalouse. Faktem ale je, že americký snajpr Peter Mueller (7+5) nebo Petr Holík (1+11) zatím nejsou až tak přesvědčiví a v extraligových přehledech je na předních příčkách nenajdete. Na Tipsport extraligu už si ovšem navykl slovenský forvard Michal Krištof (3+12), jenž je s 15 kanadskými body nejproduktivnějším brněnským hráčem. Brankářskou jedničkou Komety je Matěj Tomek, jehož procentuální úspěšnost 89,66 ho řadí na 17. místo mezi extraligovými gólmany.

Pro utkání s BK Mladá Boleslav nemůže trenérský štáb Komety počítat s Rhettem Hollandem. Kanadský tvrďák dostal od disciplinární komise trest na tři zápasy za nevybíravý hit na olomouckého Jana Bambulu a souboj s Bruslaři bude právě tím třetím.

Bruslaře trápí zranění i produktivita

V nějaké extra pohodě bohužel nejsou ani hokejisté BK Mladá Boleslav. Klub potvrdil dlouhodobé zranění snajpra Davida Šťastného a tajemstvím nejsou ani zdravotní trable Gašpera Krošelje, který nedochytal utkání v Pardubicích. Právě duel s Dynamem sice Bruslařům vynesl jeden bod za dotažení zápasu do prodloužení, po dvou zápasech (s Třincem a Olomoucí), kdy se střelecky neprosadili vůbec, jde ale spíše o tak trochu hořkosladkou záležitost.

Na Kometu ale Středočeši v posledních letech umí, takže doufejme, že se jim zadaří i tentokrát. V rámci třetího kola ji ostatně ve ŠKOENERGO Aréně porazili 5:1. Úvodní dějství zvládli Středočeši na výbornou a v prostřední části vedli už 5:0. Brno sice v závěrečné dvacetiminutovce snížilo, ale to nakonec pro domácí znamenalo pouze drobnou úpravu.

Sestavy z posledního utkání:

HC Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Mikyska, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), Forman – Kollár, Krištof, Vincour – Zaťovič (C), Holík, Horký – Haščák, Pavlík, Mallet – Dočekal, Rákos, Šoustal – Magee

BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. M. Schwarz) – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, Claireaux – Kelemen, Najman, Kousal – Lunter, Bičevskis, Stránský (A) – Grim, Raška, Dufek.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav