BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři opět doma, trápení se pokusí prolomit proti Plzni

28. 10. 2021
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - 28. říjen se nese ve znamení oslav 103. výročí založení Československa, už o den později se ale znovu rozjíždí Tipsport extraliga, která v pátek 29. října pokračuje svým 19. kolem. A hokejisty Mladé Boleslavi v něm čeká domácí duel s Plzní od 17:30, tak přijďte Bruslaře podpořit!

Plzeň vystřídala Bruslaře v první čtyřce

Po nenápadném startu sezóny se Západočeši rozehráli do velmi slušné formy a postupně se propracovali až na aktuální čtvrté místo v tabulce. Plzeň má navíc druhý nejvyšší počet vstřelených branek a druhé nejlepší přesilovky v lize (v obou případech po Třinci). To svěřenci tria Václav Baďouček, Miloš Říha mladší a Tomáš Vlasák potvrdili i v úterním utkání proti Olomouci, kterou před domácím publikem porazili hladce 6:1. „Je super, že jsme zvládli těžké zápasy. Teď se na výkony budeme snažit navázat venku. Je potřeba, abychom si naši herní pohodu přenesli i do dalších duelů,“ řekl po vysokém vítězství nad kohouty Petr Kodýtek.

Jako geniální tah vedení plzeňského klubu se jeví podpis smlouvy s dvěma cizinci, Ludwigem Blomstrandem (10+8) a Martinsem Dzierkalsem (7+11). První jmenovaný Švéd je pátým nejproduktivnější hráčem a druhým nejlepší střelcem Extraligy, zatímco lotyšský reprezentant mu se stejným počtem kanadských bodů zdatně sekunduje. Září i Michal Bulíř (8+7), který v létě dorazil z Liberce s jasnou úlohou: nahradit odejivšího snajpra Milana Gulaše. Defenzívu Plzně pak řídí slovenský reprezentant Peter Čerešňák (3+11), se 14 body nejproduktivnější bek ligy.

První vzájemný zápas vyhrála Boleslav

Plzeňští budou mít Bruslařům co oplácet, první vzájemný zápas v sezóně totiž ovládli hokejisté Mladé Boleslavi. Ti si z města piva odvezli cenné tři body za výhru 4:2, o góly Středočechů se tehdy postarali Ondřej Najman, David Šťastný (na snímku výše, aktuálně zraněný), Adam Jánošík a Jakub Kotala.

Svěřencům Radima Rulíka a Pavla Patery by se tříbodový výsledek v aktuální situaci tuze hodil. Bruslaři totiž od výhry nad Kladnem 10. října čekají na vítězství, po porážkách s Třincem, Olomoucí, Pardubicemi (byť po prodloužení) a Kometou se jejich šňůra proher zastavila na čísle čtyři. Především poslední porážka s Kometou byla velmi hořká, s papírově oblíbeným soupeřem totiž tým z města automobilů prohrál vysoko 1:6. Mladoboleslavští, kteří se ještě před pár týdny přetahovali o první místo tabulky, se tak postupně propadli až na aktuální šestou příčku.

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: J. Růžička (41. M. Schwarz) – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík, D. Moravec – Kotala, Fořt, Claireaux – Kelemen, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, J. Stránský (A) – Grim, Raška, J. Dufek.

HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, Kodýtek (A), F. Suchý – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.