BK MLADÁ BOLESLAV

Na hostování do konce sezony přichází Tomáš Pospíšil

3. 11. 2021
Autor: Klub, foto: hcverva.cz
M l. B o l. – Pokud je vám to jméno povědomé, tak ne, nemýlíte se. Čtyřiatřicetiletý útočník Tomáš Pospíšil oblékne mladoboleslavské barvy už podruhé ve své kariéře. Poprvé se tak stalo v sezoně 2016/2017, další štace přichází na řadu nyní. Tentokrát přichází Tomáš Pospíšil na hostování do konce sezony z Litvínova.

„Příchodem Tomáše Pospíšila reagujeme na vyšší počet zraněných útočníků, který nás momentálně trápí,“ zdůvodňuje tento transfer sportovní manažer Václav Nedorost. Na marodce jsou totiž momentálně forvardi Jan Eberle, Miloš Kelemen, Mário Lunter a David Šťastný. „Jedná se o zkušeného hráče, navíc o praváka, což je něco, o co jsme stáli,“ doplňuje Nedorost.Věříme, že nám dokáže hodně pomoct a jsme rádi, že jsme se s Litvínovem domluvili.“

Pospíšil je rodák ze Šumperku, v roce 2005 byl draftován Atlantou. Slavnou NHL si nikdy nezahrál, nicméně v zámoří strávil dohromady čtyři sezony a to v Kanadě i v Americe. Českou extraligu si zahrál za Třinec, Brno, Slavii, Liberec, Hradec Králové, Chomutov a naposledy Litvínov. Zkušenosti sbíral i v Bělorusku, téměř tři sezony strávil na Slovensku. Na sever Čech přišel v závěru sezóny 2019/2020 a svými výkony se v tomto ročníku významně podílel na záchraně Vervy v nejvyšší soutěži. Šikovný forvard odehrál za Litvínov 80 zápasů, ve kterých zaznamenal 53 kanadských bodů za 22 gólů a 31 asistencí.

Statistiky


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav