BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas 26. kola zavede Bruslaře do Karlových Varů

25. 11. 2021
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V pátek 26. listopadu čeká hokejisty BK Mladá Boleslav souboj na ledě HC Energie Karlovy Vary. Těm se letos zatím příliš nedaří, v tabulce okupují spíše spodní příčky, v posledních zápasech ale zaznamenali vzestupnou tendenci. Bruslaři ovšem budou chtít navázat na nedělní vítězství nad hradeckým Mountfieldem v prodloužení. Podaří se jim to? Zápas sledujte od 17:30.

Energie se zvedá, navíc přivítala švédskou posilu

Karlovarský klub s dosavadním průběhem sezony nejspíš moc spokojený není, najdeme jej na dělené desáté až třinácté pozici s počtem 31 bodů, stejný počet mají ještě Sparta, Litvínov a Liberec. Na výsledkový zmar tak klub reagoval příchodem posily do útoku, kterým je vůbec první švédský hráč v klubu. Tor Erik Eriksson Immo na západ Čech přišel po odstoupení Bratislava Capitals z mezinárodní ICE Hockey League a to z pozice čtvrtého nejproduktivnějšího útočníka jeho bývalého klubu. Sedmadvacetiletý forvard za Energii poprvé nastoupil v minulém kole.

Po reprezentační pauze svěřenci trenéra Pešouta podávají zlepšené výkony, které jim stačily k páteční výhře nad Pardubicemi (4:1) a úterní nad Českými Budějovicemi (5:2). V nedělním duelu s Třincem 2:5 prohráli, ovšem ruku na srdce – kdo s jednoznačným lídrem tabulky neprohrává.

V brance už zase kraluje Novotný

Zatím bodově nejúspěšnějším hráčem Energie je Tomáš Mikúš, který přišel ze Zlína, jemuž se také příliš nedaří. Momentálně má na kontě 22 bodů, většinu z nich ale stihl právě u Beranů. Za Západočechy nastoupil čtyřikrát a v každém utkání zapsal minimálně bod, jeho bilance je tak 2+3. Sedmnáct kanadských bodů má na svém kontě trojice hráčů Tomáš Vondráček (12+5), Jakub Flek a Michal Plutnar (oba 6+11). Pozitivní zprávou je pro Karlovarské postupně se vyprazdňující marodka. V neděli byl již na střídačce připraven Filip Novotný, brankářská jednička týmu, načež v úterý odchytal ono vítězné utkání na ledě Českých Budějovic.

Letošní první vzájemné střetnutí vyhráli Bruslaři

Na góly si diváci ve ŠKOENERGO aréně museli tentokrát poněkud počkat, ale nakonec padly hned čtyři a tři z nich do branky soupeře. Boleslavští na domácím ledě přehráli karlovarskou Energii 3:1, trefili se Bičevskis, Kotala a Kousal. Za hosty kontroval pouze Redlich.

Sestavy z posledních zápasů

HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Doudera – Rachůnek (A), Kulich, Flek – Immo, Mikúš, Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, Vondráček (C)

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, Dufek – Pospíšil, Najman, Kousal – Eberle, Raška, Stránský (A)