BK MLADÁ BOLESLAV

Cenné body. Škoda, že nepadlo víc gólů, lituje spálených šancí Šidlík

28. 11. 2021
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři porazili poslední Zlín poměrem 3:1. K mikrofonu jsme si pozvali obránce Petra Šidlíka, který otevřel gólový účet utkání s Berany a nasměroval tak Boleslav k vítězství. „Chtěli jsme na ně vlétnout hned od začátku, což se povedlo. A dál jsme se snažili diktovat tempo zápasu,“ řekl po zápase.

Boleslav od počátku duelu diktovala tempo i směr nedělního klání. „Nedali jsme jim moc šancí. Ale myslím, že rozhodlo, že jsme kontrolovali celý ten zápas,“ hodnotil po zápase obránce Petr Šidlík.

Právě jeho gól nasměroval Bruslaře k vítězství. „Viděl jsem, že před gólmanem bylo asi šest lidí v řadě a věděl jsem, že to Kášovi prošlo mezi nohama. Byl to šťastný gól,“ komentuje svou první letošní trefu. Osobní statistiky ale příšli neřeší. „Je to fajn, to ano, koneckonců – proto ten hokej hrajeme odmala. Beru to jako třešničku na dortu,“ usmíval se po zápase spokojeně.

On sám se vlivem absence kapitána Martina Ševce dostal do první obranné formace. Adam Jánošík na tým dohlížel dokonce z pozice kapitána. „Každý hráč v týmu je ready. Letos máme širší kádr, všichni o tom ví, trénujeme všichni na sto procent, abychom byli připraveni jeden druhého kdykoli nahradit. Nebyl to pro nás problém,“ říká a bere nastalou situaci s naprostým nadhledem.

Bruslaři mají řádku zápasu jako na houpačce. Venkovní prohru nahradí výhra, a tak dále dokonla. „Doma vyhráváme a venku se nám nedaří a houpačka je vždycky kole. Myslím, že je potřeba navázat na tento výkon a zvenku udělat body,“ přeje si. A závěrem dodává: „Nejsme ještě ani v půlce sezóny, takže čas na tom pracovat je. Ale nesmí zůstat u toho, že budeme doma jasně vyhrávat a venku už potom bojujeme naprázdno.“

Kompletní rozhovor si můžete pustit prostřednictvím YouTube:




×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav