BK MLADÁ BOLESLAV

Výměna s Plzní: přichází Matyáš Kantner, odchází Jan Dufek

1. 12. 2021
Autor: Klub, foto: hcskoda.cz
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav a HC ŠKODA Plzeň se dohodly na výměně dvojice útočníků. Do města automobilů přichází třiadvacetiletý Matyáš Kanter, opačným směrem, tedy do západočeské metropole, putuje čtyřiadvacetiletý Jan Dufek.

Jan Dufek přišel před začátkem tohoto extraligového ročníku do Mladé Boleslavi ze Zlína, ve středočeském celku se ale bohužel příliš nenašel. „S jeho výkony jsme nebyli spokojení ani my, ani on sám,“ vysvětluje sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost. „Věříme, že přesun do Plzně mu pomůže, že ho takříkajíc nakopne. Přejeme mu to,“ dodává.

Nejnovější přírůstek do mladoboleslavského týmu je Matyáš Kantner, rodák z Plzně, kde strávil drtivou část své kariéry. „Matyáš je šikovný útočník, má skvělé bruslení a velmi dobré parametry,“ vypočítává Václav Nedorost Kantnerovi přednosti. „V Plzni vyrostl v opravdu dobrého hráče, který umí dávat góly a my za naší současné situace opravdu doufáme, že s nám v tomhle směru pomůže,“ naznačuje sportovní manažer Mladé Boleslavi a míří tím na prachbídnou střeleckou produktivitu Bruslařů v posledních zápasech.

Statistiky