BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři opět doma, čeká je repríza semifinále

4. 12. 2021
Autor: Vojtěch Balon

M l. B o l. - Mladoboleslavští hokejisté se po týdnu znovu představí na domácím kluzišti. Před kamerami České televize je v neděli 5. prosince v 16:00 čeká měření sil s třineckými Oceláři, tak přijďte tým z města automobilů - v rámci limitů nastavených epidemiologickými opatřeními - podpořit!

Mladoboleslavští hokejisté se proti Třinci utkali v semifinále loňského play-off. Památná série dospěla až do vyhecovaného sedmého utkání, který nakonec zvládli lépe Oceláři a dokráčeli až k zisku titulu. I v letošním ročníku se Slezanům daří, svěřenci trenéra Varadi jsou těsně za polovinou základní části na první příčce s tříbodovým náskokem na druhý Hradec.

Dosud jediný letošní vzájemný zápas dopadl mnohem lépe pro Oceláře. Na střely to sice bylo 22:22, Bruslaři ale nedaleko polských hranic schytali lekci z produktivity a prohráli vysoko 0:5. Třineckým se navíc paradoxně daří více venku než doma, ze 14 utkání na stadionech soupeřů Třinec urval 10 vítězství.

Ve dvou posledních utkáních venku ale Třinec padl. V minulém kole nestačil na ambiciózní a posílené Pardubice poměrem 3:6, o týden dříve přišla mnohem překvapivější porážka - asi největší favorit na zisk titulu prohrál 1:2 po prodloužení na ledě beznadějně posledního Zlína.

Růžička stále sbírá body jako na běžícím páse

Jasným lídrem třinecké produktivity je i v této sezóně nestárnoucí kanonýr Martin Růžička. Bývalý reprezentant sbírá více než bod na zápas, zajímavostí je, že má obávaný střelec na své pažbě více asistencí (16) než gólů (13). Daří se i dalším tradičním oporám Andreji Nestrašilovi (9+11), Eriku Hrňovi (9+9) či Tomáši Marcinkovi (6+11).

Spoustu bodů zmíněné kvarteto posbíralo v přesilových hrách. Ty má Třinec jednoznačně nejlepší v celé Extralize, Oceláři využívají téměř každou třetí početní výhodu!

Sestavy z posledních zápasů

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Šidlík, Bernad, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, D. Moravec – Lunter, Fořt, Pospíšil – Kelemen, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Eberle, Bičevskis, J. Stránský

HC Oceláři Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Hrňa – O. Šedivý, M. Kovařčík, Dravecký – Kofroň

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav