BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři opět pomáhají: letos oddělení ORL Klaudiánovy nemocnice

7. 12. 2021
Autor: Klub
M l. B o l. – V pořadí už čtvrté charitativní utkání má v plánu Bruslařský klub, a to už tuto neděli 12. prosince proti Pardubicím. Těšit se opět můžete na speciální sadu dresů – tentokrát v šedé barvě a s logem s tzv. čelním zrcátkem typickým pro ORL lékaře – a vrací se také unikátní nástěnný kalendář, který sklidil obrovský úspěch před dvěma roky. I tentokrát BK Mladá Boleslav podpoří Klaudiánovu nemocnici, v letošní sezoně půjde o oddělení ušní, nosní, krční a i tentokrát půjdou získané peněžní prostředky na zcela konkrétní věc: na nákup pulzních oxymetrů, což je přístroj určený k okamžitému, neinvazivnímu, zcela bezbolestnému a přesnému měření saturace krevního hemoglobinu kyslíkem.

Beru to tak nějak jako samozřejmou věc. Obzvlášť v dnešní době bychom si měli pomáhat dvojnásob, takže k jakýmkoliv akcím tohoto typu se stavím velice kladně,“ říká kapitán BK Mladá Boleslav Martin Ševc. „Z nás hráčů je každou chvílí někdo zraněný, každou chvíli potřebujeme nějaký zákrok nebo cokoliv ze zdravotnictví. Spolupráci s Klaudiánovou nemocnicí máme my Bruslaři na velice dobré úrovni a za to jsem rád,“ dodává. Nutno dodat, že hned dva týmoví lékaři Bruslařů – MUDr. Radek Langer a MUDr. Libor Blažek – jsou zároveň i lékaři právě zmíněného oddělení ORL.

V podobném duchu hovoří i generální manažer klubu Mgr. Jan Tůma. Prosincové charitativní utkání už považujeme za jakousi tradici, kterou skvěle přijali i naši fanoušci. Každým rokem se nám společně s nimi podaří vybrat úžasnou částku, prostřednictvím které oplácíme veškerou pomoc a péči mladoboleslavské nemocnici," říká.

Pulzní oxymetr je přístroj určený k okamžitému, neinvazivnímu, zcela bezbolestnému a přesnému měření saturace krevního hemoglobinu kyslíkem (SpO2). Pomocí infračerveného a červeného paprsku světla prosvítí tkáň. Senzor pak snímá průchodnost paprsku skrz prokrvenou tkáň a zobrazí saturaci hemoglobinu kyslíkem (jinak řečeno okysličení krve). Monitoruje tak jeden ze základních ukazatelů vitálních funkcí. V době covidové je jednou ze základních pomůcek k objektivnímu zjištění stavu pacienta a následně tak i v podstatě indikuje léčbu.

Kalendář už teď v našem e-shopu nebo osobně na nedělním utkání s Pardubicemi

O focení kalendáře jsme vás informovali přibližně před měsícem, tentokrát jej Bruslaři fotili přímo ve ŠKOENERGO Aréně, tedy ve svém přirozeném prostředí. Přesto ale fotografie mají unikátní a zcela netradiční nádech a stanou se tak jedinečným kouskem nejen pro rok 2022. Cena kalendáře činí 300 korun a výtěžek Bruslaři věnují na zmíněný nákup pulzního oxymetru. Předprodej kalendáře odstartoval v našem e-shopu již nyní, fyzicky pak bude v prodeji přímo na zimním stadionu v rámci nedělního utkání s Pardubicemi.

Aukce dresů běží již nyní

Aukce dresů byla rovněž spuštěna ještě před utkáním a po jeho skončení bude doplněna o informaci, které dresy byly hrané a které nikoliv:

Konání aukce: www.sportovniaukce.cz
Trvání aukce: úterý 7. prosince 2021 – pátek 17. prosince 2021
Vyvolávací cena jednoho dresu: 1.500 Kč
Funkce KUP TEĎ: okamžitý nákup za 5.000 Kč, 8.000 Kč nebo 10.000 Kč

Při využití funkce KUP TEĎ a úhrady dresu do 15. prosince garantujeme dodání dresu do Vánoc. Při absolvování klasické dražby si bude dres možné vyzvednout 20. nebo 21. prosince osobně na vedení klubu.

Bruslaři děkují všem, kdo se rozhodnou v této složité době přiložit ruku k dílu a společně s nimi pomoci těm, kteří to potřebují.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav