BK MLADÁ BOLESLAV

Startuje druhá polovina základní části: Bruslaři zamíří na Hanou

9. 12. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Základní část se láme ve své polovině. Mladá Boleslav se drží zuby nehty v první šestce, ale potřebuje zabrat, aby jí týmy vepředu tabulky neutekly o parník. Příležitost o zisk dalších důležitých bodů budou mít Bruslaři v pátek 10. prosince, kdy se představí na Hané. O lehkého soupeře se rozhodně nejedná, Středočeši letos oba duely s Olomoucí prohráli. Jak to dopadne tentokrát? Utkání začíná v 18:00.

Mladou Boleslav v posledních zápasech trápí koncovka. Z posledních čtyř duelů vyhrála pouze jednou, a to 3:1 nad aktuálně posledním Zlínem. Ve dvou případech Bruslaři nedokázali skórovat vůbec. Naposledy se utkali na domácí půdě s momentálním lídrem extraligy, třineckými Oceláři, kterým podlehli 0:3. „Zápas s Oceláři byl obzvlášť těžký, hrají z dobré defenzívy, zvlášť venku. Nemyslím si, že bychom hráli špatně, ale poslední dobou se na góly strašně nadřeme,“ sdělil po porážce webu hokej.cz Miloš Kelemen.

Změny v kádru Bruslařů

Ve středu 1. prosince došlo k výměně hráčů s Plzní. Z Mladé Boleslavi odešel do západočeské metropole Jan Dufek, opačným směrem putoval Matyáš Kantner. „V Plzni vyrostl v opravdu dobrého hráče, který umí dávat góly a my za naší současné situace opravdu doufáme, že s nám v tomhle směru pomůže,“ vyjádřil se k trejdu sportovní manažer Václav Nedorost. Plzeňský odchovanec si první střetnutí za Bruslaře odbyl již v nedělním duelu s Třincem, kde nastupoval ve třetí formaci po boku Mário Luntera a Valentina Claireauxe. Bohužel, jak i on sám zmínil, premiéra v novém dresu nebyla úspěšná.

Olomouc také hledá druhý dech

Ani Olomouc aktuálně neprožívá fazónu. Stejně jako Bruslaři v posledních čtyřech duelech vyhrála pouze jednou, a to nad Litvínovem o jednu branku 4:3. V posledním utkání kohouti také nedokázali skórovat a v moravském derby s Kometou prohráli 0:2. „Brno je zkušený mančaft. Když vedlo 2:0, tak nemělo potřebu nikam létat. Nemuselo hrát hokej nahoru a dolů. Soupeř si vedení s přehledem pohlídal,“ komentoval duel Jan Knotek. „Za poslední dobu jsme prohráli poměrně hodně utkání, takže o několik pater dolů nás to srazit nemůže, poněvadž v tuto chvíli dole jsme. Doufal jsem, že si z duelu v Litvínově vezmeme daleko víc. Chtěli jsme se odlepit a zároveň se vrátit na vítěznou vlnu, ale bohužel se to nepovedlo. Nezbývá nic jiného, než se z toho co nejdříve dostat,“ dodal k zápasu olomoucký útočník.

Kohoutům nyní patří s 39 body devátá příčka. Přestože se Olomouc může pyšnit poměrně kvalitní hrou v přesilových hrách s 23% úspěšností, oslabení oproti ostatním extraligovým celkům trochu pokulhává. Úspěšnost je těsně nad hranicí 77 %, za což jí v této disciplíně patří až 13. pozice. Kanadské bodování týmu vede Jan Káňa s 30 body (12 +18), hned za ním se nachází nová akvizice letošní sezony David Krejčí s 28 body (14+14). Po dvou útočnících se mezi produktivní hráče prospal obránce Jiří Ondrušek, který má na kontě 17 bodů (6+11).

Vzájemná utkání

V letošním extraligovém ročníku se mužstva střetla dvakrát. V obou případech odcházeli z duelu vítězně hokejisté z Hané. První zápas rozhodovaly až samostatné nájezdy (2:3), ve druhém se Mladá Boleslav ani nezvládla prosadit (0:2). Kdo odejde jako vítěz tentokrát?

Sestavy z minulého zápasu:

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík – J. Káňa (A), David Krejčí, Nahodil – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Strapáč, P. Kolouch, Navrátil – Kunc, Kusko, Bambula – Burian

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, Pospíšil – Kelemen, Najman, Kousal – Lunter, Claireaux, Kantner – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)