BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme dávat víc gólů, říká Pavel Kousal

12. 12. 2021
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Proti Pardubicím se letos mladoboleslavským hokejistům zatím nedaří. Platilo to i ve třetím vzájemném zápasu sezóny v rámci 32. kola Tipsport extraligy. Jeden bod za asistenci zaznamenal útočník Pavel Kousal, který v pozápasovém rozhovoru litoval neproměněných šancí. Ačkoliv Bruslaři soupeře přestříleli 41:30, Pardubice byly efektivnější a zvítězily 4:2.

"Měli jsme hodně ze hry, myslím si, že jsme konečně hráli dost na puku i v útočném pásmu, ale bohužel rozhodlo, že nejsme schopní už nějaký ten pátek dát gól. Tentokrát jsme dali jen dva, měli jsme tam ale hodně šancí, které jsme mohli proměnit. Nepohlídali jsme si rychlé protiútoky a bohužel jsme s Pardubicemi prohráli," mrzelo Pavla Kousala, který v utkání proti Dynamu zaznamenal několik šancí. Jednu z nich měl například v 53. minutě, tu však neproměnil, a navíc byl záhy ještě hákován soupeřem. "Musíme začít dávat víc gólů, jinak nebudeme muset vyhrávat," poznamenal Kousal.

Boleslavského útočníka mrzela nejen prohra, ale také to, že na stadion v současnosti může pouze velmi omezený počet fanoušků, a tak vidělo tradiční charitativní zápas Bruslařů méně lidí, než kdy jindy předtím. "Takové zápasy jsou super, když můžeme něco podpořit. Klidně bych takový hrál i víc, ale bohužel tu nemohou být diváci. Je to určitě škoda, každopádně každý, kdo si zakoupí kalendář, na něco přispěje," nabádá Kousal ke koupi kalendáře Bruslařů na rok 2022. Také výtěžek z jeho prodeje podpoří ORL oddělení v Klaudiánově nemocnici.

Mladoboleslavské hokejisty nyní čeká reprezentační přestávka. "Teď máme dva volno, pak potrénujeme, pak máme volno myslím ještě v sobotu a pak už na to 21. prosince zase vlétneme," popisuje Pavel Kousal program nadcházejících dní.

Kompletní videorozhovor s Pavlem Kousalem můžete zhlédnout prostřednictvím přiloženého videa: