BK MLADÁ BOLESLAV

Jsem rád, že mi to padá aspoň proti Vítkovicím, směje Tomáš Fořt

31. 12. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Tečka za rokem 2021 byla vítězná. Bruslaři na domácí půdě rozhodli už v průběhu úvodní třetiny, kdy vstřelili tři branky. Závěr přinesl menší drama, nicméně i tak Mladá Boleslav udržela výhru 5:2 a získala tři důležité body. „Dvě třetiny dobrý, ve třetí nás trošku zatlačili a zaslouženě dali dva góly,“ hodnotil duel Tomáš Fořt, který se postaral o vítěznou branku Bruslařů.

„Dvě třetiny dobrý, ve třetí nás trošku zatlačili a zaslouženě dali dva góly. Nechci říct, že to bylo drama, ale nebylo to takové jako v prvních dvou třetinách,” komentoval výhru 5:2 nad tabulkovým soupeřem Tomáš Fořt. Utkání mělo speciální podtext, před samotným začátkem hráči uctili památku čtrnáctileté Míši, která zemřela na následky požáru v bytě. O to větší motivací byla výhra.

V závěrečné periodě se hladký průběh utkání Mladé Boleslavi vymkl z rukou. Během tří minut se hráčům Ridery podařilo snížit gólové manko na rozdíl tří branek. „Vítkovice prohrávaly o pět gólů a neměly co ztratit. Hrály hodně otevřeně a to jim vycházelo. Párkrát jsme se špatně rozhodli u nás ve třetině a jejich hráči se chytli a šli do tlaku. Oni hráli velice dobře a nátlakově, my jsme s tím bojovali,“ přiznává.

Vítkovice se díky posledním zápasům probojovaly do lepší poloviny tabulky, ve 13 utkáních v řadě pokaždé bodovaly. „Trenéři nám to na meetingu před zápasem říkali, ale věděli jsme, že mají za sebou čtyři hodiny v autobuse. Začátek zápasu pro ně nebyl takový a toho jsme chtěli využít,“ říká Fořt.

Boleslavský útočník se prosadil poprvé od začátku listopadu, naposledy skóroval také proti Ostravanům. „Vítkovice mají velké silné beky, takže to s nimi dost bolí. Jsem rád, že mi to padá aspoň proti někomu. Možná bychom proti nim mohli hrát každý zápas,“ směje se. Jeho gól se nakonec stal rozdílovým.

Jaké má předsevzetí do nového roku a co vzkazuje fanouškům? Kompletní rozhovor naleznete na našem YouTube: