BK MLADÁ BOLESLAV

První domácí utkání tohoto roku odehraje Boleslav proti Litvínovu

6. 1. 2022
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Hokejisty BK Mladá Boleslav čeká první domácí utkání roku 2022. V pátek 7. ledna jej odehrají proti Litvínovu a nezbývá než věřit, že jim sedmička přinese štěstí – v poslední době ho obzvlášť potřebují. Zmiňovaným duelem navíc odstartují sérii zápasů (vyjma toho nedělního s Hradcem Králové) s týmy, které jsou na dně tabulky, a proti kterým by měli získat co možná nejvíc bodů. Přijďte proto Středočechy podpořit, startujeme v tradičních 17:30.

VERVA je dvanáctá, poslední dva zápasy vyhrála

Verva nezažívá úplně nejlepší období, z posledních deseti zápasů pouze čtyřikrát odjížděla z ledu jako vítěz. Nicméně je potřeba říct, že dvě tyto výhry náleží do posledních dvou zápasů, a tak je přeci jen patrný jistý progres. Co by Bruslaře mohlo zajímat, je ovšem venkovní bilance Severočechů. Od poloviny října totiž na venkovních kluzištích vyhrála pouze třikrát a to je pro tamější tým skutečně nepříjemná záležitost. Suma sumárum je tak Litvínov momentálně na dvanáctém místě extraligové tabulky a s počtem 47 bodů ztrácí přesně sedm bodů na šesté Bruslaře. I to napovídá o tom, jak nabitý je momentálně střed tabulky.

Bodově mužstvo nejvíce táhne letní posila ze zámoří Giorgio Estephan. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan hraje ve slušné formě, když ve 35 střetnutích jedenáctkrát zamířil do černého a přidal sedmnáct asistencí. V zádech má Patrika Zdráhala, který již vloni na sever Čech zamířil z Plzně a letos je prozatím na hodnotě 11+14. Nejproduktivnějšími obránci černožlutých jsou společně Aaron Irving a Uvis Balinskis. V brankovišti hned 32 zápasů odchytal předsezónní posila Denis Godla. Brankář Litvínova vychytal již tři čistá konta a procentuální úspěšnost má lehce nad devadesáti procentech.

Litvínov v těchto dnech trápí vyšší marodka, momentálně nemohou počítat s forvardy Patrikem Zdráhalem a Františkem Gerhátem. Vedení klubu na to zareagovalo v nedávné době příchodem útočníka Jiřího Fronka. Ten v letošní sezóně nastupoval za Jihlavu a v devětadvaceti zápasech posbíral třiadvacet bodů (11+12). "S Jihlavou jsme domluveni, že budeme moci Jirku využít v zápasech i tréninku. Vzhledem ke zranění útočníků je to pro nás vítaná pomoc," řekl generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Litvínov je sice níž, Bruslaři na něj ale zatím příliš neuměli

Úvodní branka letošního prvního vzájemného střetnutí padla v závěru první třetiny z hokejky Viktora Hübla, Bruslaři na ni odpověděli ve 21. minutě (Pláněk) a posléze přidali ještě jeden zápis (Lunter). Jenže těsně před odchodem do kabin Verva srovnala na 2:2. Jelikož ve třetí dvacetiminutovce a ani v prodloužení žádná branka nepadla, rozhodovaly o bodovém dělení nájezdy. V nich byli úspěšnější Bruslaři (Šťastný), kteří tak brali dva body a v té době se nacházeli na prvním místě tabulky – 3:2sn.

Bruslařům se zápas 24. kola proti Litvínovu vůbec nevydařil. Již v úvodním dějství si domácí Verva díky proměněným přesilovým hrám vybudovala dvoubrankový náskok, který v průběhu druhé periody ještě navýšila. Závěrečná dvacetiminutovka už další gól nepřinesla, Bruslaři tak podlehli chemikům v poměru 0:5.

Sestavy z posledního zápasu:

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Šidlík – Kotala, Fořt, Šťastný (C) – Kelemen, Raška, Pospíšil – Kantner, Najman, Kousal – Lunter, Bičevskis, Eberle – Stránský (A)

HC VERVA Litvínov: Godla – Kolář, Irving, Balinskis, Strejček, Demel, Stříteský, Hrbas – Straka, Estephan, Havelka – Kudrna, Hübl, Lukeš – Chalupa, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Fronk, Svoboda