BK MLADÁ BOLESLAV

Proti Litvínovu pomohly přesilovky. Rozhodly zápas, těší Adama Rašku

7. 1. 2022
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Bylo to utkání plné nervů, ale také hezkých gólů i mnoha šancí. Boleslavští se na domácím ledě dlouho přetahovali s Litvínovem a utkání bylo vyrovnané. Nakonec jej rozhodlo vítězství Bruslařů, kterým se podařilo ke konci třetího dějství odskočit těsně 4:3 a toto skóre už udržet. Boleslavští si tak udrželi šestou příčku v tabulce, což po utkání těšilo Adama Rašku, který se na vítězství podílel důležitým gólem z 32. minuty, kdy překonal litvínovského brankáře poté, co k němu vyrazil puk.

Mladé Boleslavi pomohly ke zdolání Litvínova mimo jiné přesilové hry. Středočeši z nich vstřelili hned dvě branky, jejichž důležitost po utkání v rozhovoru Adam Raška vyzdvihl. "Dnes to kluci sehráli supr, dali jsme z nich dva důležité góly, jsou to ty, které rozhodly zápas a vyhráli jsme 4:3," těšilo Adama Rašku.

Právě ten zajistil Bruslařům důležitý gól na 2:1, kterým domácí otočili do té doby nepříznivé skóre ve svůj prospěch. Jenže zhruba čtvrt minuty na to Litvínovští z protiútoku znovu srovnali. "Strašně se na ty góly nadřeme a když jsme ten na 2:1 dali, tak musí přijít jedno dvě střídání, kdy se to musí zahrát, abychom ten gól nedostali, bohužel jsme ho inkasovali hned po 15 sekundách. To se opravdu nesmí stávat. Je dobře, že jsme se z toho oklepali a pak dali gól v přesilovce na 3:2, který nás zase trochu nakopl," popisuje situaci z poloviny zápasu Adam Raška.

Kompletní rozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím videa: