BK MLADÁ BOLESLAV

Souboj Středočechů: Ukončí Bruslaři momentální sérii proher?

6. 2. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Z Podještědí s bodem znovu na domácí led. Bruslaři v úterní dohrávce 43. kola extraligy přivítají ve ŠKOENERGO Aréně čtrnácté Kladno. Týmy spolu sehrály pouze dvě partie a v obou případech vždy zvítězili domácí. Jak dopadne středočeský souboj tentokrát? Utkání sledujte v úterý 8. února v 17:30.

SOS: Trápení pokračuje

Propad tabulkou nadále pokračuje. Bruslaři mají jediné štěstí, že střed tabulky je stále vyrovnaný a rozdíl mezi pátým a dvanáctým místem je „pouhých“ 15 bodů. Do konce základní části zbývá Mladé Boleslavi 11 zápasů a stát se může cokoliv.

Mladé Boleslavi vázne koncovka. Průměrně vyšle na branku soupeře 31,4 střel za zápas, což je pátá nejlepší produktivita ligy, ale bohužel pro Středočechy se neodráží v účinnosti. Z posledních duelů je v tomto případě potřeba poukázat na utkání s Plzní, kdy se ze 32 pokusů nedokázala ani jednou prosadit. Nedaří se ani v oslabení. S procentuální úspěšností klesli až na předposlední pozici, horší už je pouze Olomouc.

V posledním zápase částečně odčinili zmíněný duel s Plzní, když dotáhli utkání se severočeským rivalem do prodloužení. V jeho závěru ale po 15 vteřinovém oslabení inkasovali a z Liberce se vrátili s bodem. "V první třetině jsme bohužel darovali soupeři dvě branky. Stálo nás to nastavení v utkání, i když jsme po dlouhé době dali první gól. Ve druhé třetině mužstvo ukázalo, že se dokáže dotáhnout do utkání a stali jsme se rovnocenným partnerem až do konce. Remíza je spravedlivá, jen mě mrzí vyloučení v prodloužení, které soupeř zužitkoval," řekl Petr Haken.

Stálá čtrnáctka

Ještě nedávno to vypadalo, že jsou karty rozdány jasně. Jenže Rytíři Kladno zabrali a najednou ztrácí na třinácté místo, které zajišťuje účast v extralize pro příští rok, pouhých devět bodů! Pravda, Litvínov má sice nyní oproti Rytířům zápas k dobru, Karlovy Vary, které mají taktéž 55 bodů, pak dokonce tři, do konce základní části ovšem zbývá stále více jak deset utkání a boj o záchranu tak ještě není ani zdaleka rozhodnut. V poslední době si navíc Rytíři vyšlápli právě na zmiňovaný Litvínov (5:2) a dokonce i hradecký Mountfield (4:3). Ve svém zatím posledním odehraném utkání nestačili na Liberec (1:3), i tak ale není pochyb o tom, že Kladno přijede do Boleslavi v bojovné náladě a při chuti.

Bodovým lídrem je Tomáš Plekanec (12+31), o parník za ním jsou pak Nicolas Hlava (11+15) a Adam Kubík (17+5). Brankářskou jedničkou je Landon Bow s procentuální úspěšností 90,07. Jaromír Jágr hrál naposledy 30. ledna.

Vzájemné zápasy

S některými týmy už mají odehrané všechny čtyři zápasy základní částí, s jinými pouze dva. V druhém případě je to právě s Kladnem. V letošní sezoně se celky střetly zatím pouze dvakrát, protože třetí vzájemné utkání bylo kvůli karanténě Mladé Boleslavi odloženo. Bilance na počet výher je vyrovnaná. V prvním zápase vyhráli Bruslaři 3:0, druhý ovládlo těsně Kladno 2:1.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Lintuniemi – Raška, Fořt, Šťastný – Lunter, Kotala, Kantner – Flynn, Najman, Kousal – Závora, Bičevskis, Stránský (A)

Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Suchánek – Hlava, Plekanec, Beran – Babka, Filip, Indrák – Pytlík, Zikmund, Melka – Donaghey, Kuťák, O. Bláha