BK MLADÁ BOLESLAV

Snahu hráčům nelze vyčítat, říká trenér Petr Haken

11. 2. 2022
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po pátečním utkání se Spartou jsme pozápasové ohlasy pojali trochu jinak, namísto obvyklého rozhovoru s hráči jsme o interview požádali trenéra Petra Hakena. Ten má po odchodu Pavla Patery nově na starosti útočníky a jak okolnosti napovídají, nemá aktuálně vůbec snadnou práci.

"Do utkání jsme nastoupili špatně," přiznal trenér Petr Haken. "Soupeři jsme darovali dvě přesilové hry, vytvářeli jsme chaotické situace a nechávali jsme Spartu v pozicích, kde měla snazší zakončení, než by měla mít. Poznamenalo to celé utkání," popisoval prvotní příčinu pátečního nezdaru. "Teprve ke konci první třetiny jsme se dokázali s hrou srovnat a trochu se systémově i organizačně zklidnit. Jenže pak přišel vstup do druhé třetiny, kdy byla Sparta lepší. Ty branky, které dala, si zasloužila," řekl férově.

I za stavu 0:4 Bruslaři nic nevzdávali a do všeho chodili naplno, což Petr Haken viděl jako jedno z největších pozitiv večera. "Jsem rád, že jsme byli schopní zbytek utkání dohrát se ctí. Doufám, že to bylo vidět, že ta třetí třetina nebyla z naší strany odevzdaná, naopak. Jsem rád, že se kluci na konci dočkali i té odměny v podobě gólu," dodal. Nutno doplnit, že na tuto branku Bruslaři čekali dva zápasy, respektive tři domácí utkání.

"Snahu hráčům nelze vyčítat. Snaha je tam pořád," zdůrazňoval Petr Haken. "Ale musíme hrát jednoduše. Některé ty situace přehráváme a potom jsme potrestaní za sebemenší chybičku, kterou uděláme."

Na obzoru jsou bohužel nejspíš i další problémy. "Malinko nás trápí i kádr, respektive marodka, kdo ví, jak to bude po zápase se Spartou," naznačil Haken. Ze zápasu odstoupil po bitce Adam Jánošík a nedohrál ani Jakub Kotala. "Já ale věřím, že se kluci budou rvát až do konce, ať už budeme v jakémkoliv složení. Naději ani víru neztrácíme, celá tahle sezona se ještě pořád může otočit," řekl s nadějí.